Evenementen

Op 22 september 2017 vindt in het Parkvilla Theater alweer het achtste Serious Music Event plaats. Dit keer is het podium voor de Londense formatie The Gift en de Nederlandse band Silhouette. Beide bands presenteren deze avond een nieuw album.

Tot voor kort werd The Gift in de progrock-wereld nog als een ‘goed bewaard geheim’ gezien. In 2006 verscheen hun goed ontvangen eerste album ‘Awake And Dreaming’, maar daarna werd het stil rond de band. Een paar jaar geleden heeft de band echter de draad weer opgepakt. In 2013 tekende The Gift een contract bij Bad Elephant Music. Het lang verwachte tweede album ‘Land Of Shadows’ verscheen in 2014. Het is een indrukwekkende muzikale reis met indrukwekkende songs, waaronder het epische ‘The Comforting Cold’, een nummer over een
bijna-doodervaring. Geen lichte kost dus, maar dat wil de band ook niet.

Voorhoede
Na een heruitgave van het eerste album brak de band in West-Europa door en werd de roep om een nieuw album sterker. In oktober 2016 verscheen het album ‘Why The Sea Is Salt’. Versterkt met Gabriele Baldocci, een bekende klassieke pianist, en met gitarist ‘van het eerste uur’ Leroy James aan boord, plus bijdragen van de Genesis-gitaristen Steve Hackett en Anthony Phillips werd de muziek van The Gift naar een nieuw niveau getild. In de vakblad iO Pages werd het album (in december 2016) zeer positief beoordeeld en werd het terecht als ‘tip’ aangeduid. Met weer een nieuwe topband is de ‘progressieve renaissance’ een feit en The Gift behoort onmiskenbaar tot de voorhoede daarvan. Het concert in Alphen aan den Rijn is een unieke kans om kennis te maken met deze bijzondere band en hun nieuwe album.

Silhouette
Silhouette is een semiprofessionele band uit Utrecht die progressieve rock speelt en zich laat inspireren door de muziek van Dream Theater, Rush, Riverside en IQ, maar kenners horen ook invloeden van Marillion, Genesis en IQ. Na drie goed ontvangen albums verscheen in 2014 het album ‘Beyond The Seventh Wave’, dat werd opgenomen in een nieuwe bezetting. Het conceptalbum, geïnspireerd op het wereldberoemde boek ‘Papillion’, heeft als thema de honger naar vrijheid. Het werd door de fans en vakpers zeer goed ontvangen. Progwereld schreef: ‘Goed verzorgde, kraakhelder geproduceerde composities, die niet alleen een hang naar vrijheid, maar zeker ook naar de symfonische hoogtijdagen uit de jaren zeventig en tachtig verraden.’ De band band verdiende er de award voor ‘beste progalbum 2014’ van het vakblad iO Pages mee.

Oude bekende
Silhouette was al eerder te horen in Alphen. In 2016 maakten ze veel indruk met een integrale uitvoering van het bekroonde album. Toen er door het uitvallen van de Belgische band M!ndgames ruimte kwam in de programmering van deze avond, wilde Silhouette deze graag invullen voor de release/presentatie van hun nieuwe album ‘The World Is Flat’.  We zijn heel benieuwd naar deze nieuwe mijlpaal van de sympathieke band.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).

Voordeel voor thuisblijvers/vroegboekers
Wie er vroeg bij is en twee kaarten bestelt, krijgt de tweede kaart voor slechts 10 euro. Deze actie is geldig tot 15 augustus 2017.