Evenementen

Op vrijdag 6 september 2019 maakt Serious Music Alphen het podium van Parkvilla Theater vrij voor een avondvullend optreden van Anima Mundi, dé progrock-band uit Cuba.

Na hun succesvolle optredens in 2016 en 2018 komt Anima Mundi terug naar Nederland/Alphen aan den Rijn voor een avondvullende show, als onderdeel van hun korte Europese tour.

Grenzeloze passie
Anima Mundi werd in 1996 opgericht door vijf vrienden van het conservatorium. De band maakt progressieve/symfonische rock met grenzeloze passie, met invloeden van jazz, fusion, metal, electro en spacerock. Met hun derde album ‘The Way’ (2010) nestelde de band zich aan de top en groeide de schare fans snel.
In 2011 ging Anima Mundi voor het eerst op tour door Europa. De band oogstte veel enthousiasme met hun shows, in zowel kleine als grote zalen en festivals in Frankrijk, Duitsland, Polen, België en Nederland. Met de albums die daarna verschenen (‘The Lamplighter’ en ‘I Me Myself’) won de band drie keer de Cubaanse Grammy Award voor ‘best rock album of the year’, uitgereikt door het Cuban Institute of Music.

Intens
Het laatste album, het vervolg op ‘I Me Myself’, is getiteld ‘Insomnia’ (2018). Het werd door Progwereld omschreven als ‘een boeiend en afwisselend palet aan stijlen en sfeerwisselingen waarin je het thema van de cd, kortweg samengevat als angst en onrust, intens ervaart’. Het vervolg op ‘Insomnia’ wordt het derde album in dit drieluik en het is niet ondenkbaar dat de band daar deze avond al wat van laat horen.

Geen concessies
Anima Mundi doet geen concessies en neemt een unieke plaats in tussen de gevarieerde en wereldwijde progressieve rock scene. Net als vorige keren mogen we weer een bevlogen optreden verwachten waarin de band – met bandleider en gitarist Roberto Diaz, Virginia Peraza (toetsen), Yaroski Corredera (bas), Marco Alonso (drums en saxofoon) en Aivis Prieto (zanger) – laat horen hoe geweldig progressieve rock met Cubaanse invloeden klinkt.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).