Evenementen

 • 18
  okt
  2019
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla Theater
  20:15

Op vrijdagavond 18 oktober 2019 verwelkomt Serious Music Alphen de nieuwe Engelse band Cairo van Rob Cottingham.

Cottingham is bekend als de toetsenman van Touchstone en van Captain Blue, zijn soloprojecten. Hij koos voor een band met muzikanten uit zijn omgeving, die met hem in zijn studio in Milton Keynes kunnen jammen en zich helemaal kunnen focussen op Cairo.

Positief album
In tegenstelling tot de redelijk abstracte muziek en teksten die Rob voor Touchstone heeft geschreven, gooit hij het bij Cairo over een andere boeg, meer menselijk met veel ‘heart and soul’. Het debuutalbum van de band, ‘Say’ (2016), is met veel enthousiasme ontvangen. Het centrale thema is de ‘schaduwmoordenaar’, waarmee het album (in het nummer ‘Shadow’) ook opent. Daarna verandert het langzaam naar hoe de mensheid met elkaar verbonden kan raken, indien men dat ook echt wil. Een album met een positieve boodschap dus. Volgens Progwereld is het album ‘een ware belevenis voor de liefhebbers van toetsen, pakkende gitaarriffs programmering, aangevuld met elektronische
sequels en akoestische gitaar en piano’. Ook live is de band goed op dreef: de pakkende samenzang van Rob met de nieuwe zangeres Lisa Driscoll wordt alom geprezen.

Vrij van clichés
Cairo is verrassend en progressief, zonder de geijkte clichés, en herbergt mooie melodieën en uitmuntende (duo)zang. Voor moderne progliefhebbers is deze avond dus een unieke kans om deze verrassende band te ontdekken.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).