Evenementen

Serious Music presenteert met trots een nieuw optreden van de Schotse neoprog-band Comedy Of Errors. Ze speelden al met veel succes op het zesde Serious Music Event in 2014, maar komen nu terug naar Alphen met de show van hun veel geprezen album ‘Spirit’. Het voorprogramma wordt verzorgd door Minor Giant.

Comedy Of Errors wordt opgericht in 1984. Waar de neoprog van Marillion, IQ en Pendragon wel aanslaat bij het grote publiek, blijft de doorbraak voor Comedy Of Errors uit. Na diverse wisselingen raakt de band uit het zicht, maar hiermee houdt hun verhaal niet op. Na 23 jaar wordt in 2011 de cd ‘Disobey’ uitgebracht, met vrijwel de gehele originele bezetting uit de jaren tachtig. De eerste volwaardige cd in meer dan twintig jaar wordt een groot succes. Ook de opvolger ‘Fanfare & Fantasy’ (2013) wordt zeer goed ontvangen. ‘Songs die staan als
symfonische meesterwerkjes’ staat te lezen in de recensies. Dat de band na zoveel jaar springlevend is, bewijst ze met het album ‘Spirit’ uit 2015. Het album wordt met veel enthousiasme ontvangen en staat in veel jaarlijstjes in de top 5. De website Progplanet spant de kroon als ze in de recensie van ‘Spirit’ stellen: ‘There is a new word for perfect prog… and it’s called: Comedy Of Errors’. Voor liefhebbers van bands als Marillion en IQ is deze band een echte aanrader!

Minor Giant
De Nederlandse band Minor Giant vormt nog een extra reden om deze speciale avond niet te missen. De band verraste vanaf 2012 iedereen met het hun mooie songs, in 2014 verzameld op hun debuutalbum ‘On The Road’. Voor het releaseconcert van dit album koos de band voor het mooie Parktheater in Alphen aan den Rijn.  Het werd een weergaloze avond, maar niet lang daarna werd bekend gemaakt dat zanger/gitarist Jordi Repkes de band had verlaten. Met Sebas Honing kreeg de band een nieuwe gitarist van naam. Door de zoektocht naar een geschikte leadzanger werd het even stil rond de band, maar eind 2016 werd gemeld dat Erik Siegel deze plek gaat invullen. Voor het voorjaar van 2017 is een nieuw album aangekondigd met de titel  ‘What Was Lost’. Minor Giant gaat dit jaar weer optreden om de nieuwe bezetting en het nieuwe album te presenteren en doet daarbij ook Alphen aan.  Samen met Comedy Of Errors gegarandeerd een mooie, lange avond neoprog.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 20,00; aan de kassa € 25,00 (beide inclusief consumptie).