Evenementen

 • 22
  juni
  2018
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla Theater
  20:15

Op 22 juni 2018 treedt de prog-rockband Galahad (UK) op in het Parkvilla Theater. Na hun weergaloze concert in 2013 komen ze terug met een nieuwe show die in het teken staat van hun nieuwe album ‘Seas Of Change’.

Galahad is een Engelse prog-rockband die in 1985 begint met het spelen van covers (van onder andere Genesis, Marillion, Rush en ook Focus). De band maakt dan ook al eigen materiaal en steunt opkomende bands als IQ, Pendagron, Pallas en Magnum. Het eerste album, ‘Nothing Is Written’, verschijnt in 1991. Pas elf jaar later (2002) brengt Galahad ‘Year Zero’ uit, waarop John Wetton (Asia, King Crimson e.d.) als gastvocalist meewerkt. Op het volgende album, ‘Empires Never Last’, laat de band een wat steviger geluid horen. Zowel in commercieel als artistiek opzicht wordt ‘Empires Never Last’ beschouwd als het beste Galahad-album tot dan toe; de band ontvangt er ook diverse prijzen voor.

Instituut in de prog
In 2012 verschijnen maar liefst twee albums: ‘Battle Scars’ in april en ‘Beyond The Realms Of Euphoria’ in oktober. Op beide albums experimenteert de band met het inpassen van dance, ambient en zelfs trance invloeden in de progrock. De pers is zeer enthousiast over de albums, maar ook over de snelle ontwikkeling en vernieuwende muziek van de band. De muziekwebsite Progwereld stelt op basis van deze albums vast dat ‘Galahad een instituut aan het worden is in de wereld van prog’. Het 30-jarige jubileum van de band in 2015 wordt gevierd met een dubbel-cd waarop hun mooiste werk staat, plus nog niet eerder uitgegeven materiaal uit de beginjaren.

Tijd voor verandering?!
In 2017 brengt de band de prachtige cd ‘Quiet Storms’ uit, met rustige uitvoeringen van eerder uitgegeven nummers en enkele covers. Begin 2018 is het tijd voor een echt nieuw album, ‘Seas Of Change’, dat – naar de beste prog-rocktradities – slechts één lang nummer bevat. We zijn natuurlijk erg benieuwd hoe dit klinkt in ons Parkvilla Theater en kijken uit naar de terugkeer van deze sympathieke band in Alphen aan den Rijn.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).