Evenementen

Op vrijdag 23 maart 2018 gaan alle remmen los in het Parkvilla Theater met optredens van de progmetal-bands HeKz (UK) en Day Six (NL).

HeKz
De uit Engeland afkomstige band HeKz speelt heavy metal met een ‘progressief randje’. Hun muziek wordt omschreven als een mix van Iron Maiden, Dream Theatre, Rush en een vleugje Queen. De band heeft ijzersterke troeven met de sterke zang en strakke baspartijen van de charismatische Matt Young, de twin guitars van Al Beveridge en Tom Smith en de synthesizer en Hammond sounds van James Messenger, dit alles in de maat gehouden door de drums van Kirk Brandham. Ondanks al deze kracht blijft bij HeKz de song centraal staan.

Volgens ProgMetalZone is HeKz ‘one of the most promising bands’ van de Britse progmetal-scene en Classic Rock Society noemt hen ‘The Future of Prog’! De band bracht inmiddels twee albums uit: ‘Tabula Rasa’ (2012) en ‘Caerus’ (2014). Het derde album zal eind 2017/begin 2018 verschijnen en de verwachtingen daarover zijn hooggespannen. In het Parkvilla Theater zullen we het nieuwe werk (‘vers van de pers’) live kunnen horen… het perfecte moment dus om deze band te ontdekken!

Day Six
Voorafgaande aan HeKz speelt de Nederlandse formatie Day Six. Zij waren al eerder bij Serious Music Alphen (in 2014) en maakten toen indruk met een sterk optreden waarbij hun veelgeprezen album ‘The Grand Design’ (2010) centraal stond.  ‘Een topper in de Nederlandse progscene’, aldus ProgWereld. Day Six kent invloeden van bands als Porcupine Tree, Opeth en Dream Theatre, maar heeft een heel eigen geluid. Ook Day Six is bezig met een nieuw album en de band komt graag terug naar Alphen aan den Rijn om dit te laten horen.

Prijs
De kaarten voor dit dubbelconcert kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20 (beide inclusief consumptie).