Evenementen

Op vrijdag 30 november 2018 organiseert Serious Music Alphen voor de eerste keer een heus Jazzrock-Fusion festival met optredens van Jurgen Burdorf, Simone Croes en Richard Hallebeek.

Dit festival brengt deze drie geweldige bands met alleen maar topmuzikanten samen voor een onvergetelijke avond heerlijke jazzrock en fusion. Met onder voorbehoud: muziek van DJ André in de foyer en een doorlopende film in het Filmhuis.

Jurgen Burdorf
De Nederlandse, op het Amsterdamse conservatorium geschoolde, gitarist Jurgen Burdorf raakt als negenjarige jongen geïnspireerd door Mark Knopfler (Dire Straits). Zijn andere gitaarvoorbeelden zijn Bill Frisell, Steve Lukather en Eef Albers. Jurgen is een veelgevraagde muzikant. Zijn passie ligt echter in zijn zelfgeschreven nummers met de voor hem kenmerkende sound waarin jazz, rock en Americana terug te horen zijn. Stevige songs en instrumentaal vuurwerk worden afgewisseld met meer verstilde nummers. In maart 2018 verscheen het nieuwe (derde) album ‘Picking Up Steam’ dat voortbouwt op de goed ontvangen voorgangers ‘Opening Lines’ (2016) en ‘Straight Up Guitar’ (2017). Het nieuwe album onderscheidt zich door nog meer onversneden gitaarenergie, in combinatie met een diep groovende ritmesectie. Jurgen treedt op met zijn band die bestaat uit Tico Pierhagen (toetsen), Hugo den Oudsten (basgitaar) en Willem Smid (drums).

Simone Croes
Simone Croes studeerde als eerste vrouwelijke basgitarist af aan de afdeling ‘jazz’ van het Conservatorium van Amsterdam en treedt al vele jaren op met diverse formaties. Ze heeft recentelijk haar eerste eigen album ‘Pick Up Your Bass’ uitgegeven, een cd met melodische fusion/funk gecomponeerd rond de basgitaar. Ze liet zich daarbij inspireren door Marcus Miller en Victor Wooten, maar heeft een duidelijk eigen geluid. De pers spreekt over ‘een debuut meesterwerk’ en ‘gloed- en gevoelvolle composities, gedoseerd virtuoos baswerk’. Simone wil dit op festival graag laten horen wat dat betekent, samen met haar band, bestaande uit Sietse Huisman (drums), Willem Hellbreker (saxofoons en fluit), Folker Tettero (gitaar), Stefano de Smaele (toetsen) en Edwin van Beek (samples en percussie).

Richard Hallebeek
Richard Hallebeek studeerde (ook) aan het Amsterdamse conservatorium en in Los Angeles en is al meer dan dertig jaar (professioneel) gitarist en muziekdocent. Hij trad op met tal van bekende gitaristen (waaronder grootheden als Scott Henderson, Steve Hunt en Allan Holdsworth). In Los Angeles nam hij in 1996 de fusion-klassieker ‘Generator’ op. Daarna volgden meerdere soloalbums, een indrukwekkende reeks bijdragen aan albums van/met andere gitaristen en ook zeer veel optredens in binnen- en buitenland. Vanaf 2011 heeft Richard een eigen label, ‘Richie Rich Music’, waarop hij zijn eigen muziek uitbrengt. Eind 2017 verscheen zijn nieuwe cd ‘One Voice’, waarvan hij deze avond ongetwijfeld nummers zal spelen om te laten horen wat hij allemaal in huis heeft. Richard laat zich vergezellen door Frans Vollink (bas) en Niels Voskuil (drums).

Kortom: Alphen heeft eindelijk weer een jazznight. Mis het niet!

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).