Evenementen

 • 04
  okt
  2020
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla Theater
  16:00

Op zondag 4 oktober 2020 presenteert gitarist Jurgen Burdorf zijn nieuwe (vierde) album in Parkvilla Theater. De op het Amsterdamse conservatorium geschoolde gitarist is een veelgevraagde sessiemuzikant, maar zijn passie ligt in zijn zelfgeschreven nummers met de voor hem kenmerkende sound waarin jazz, rock en Americana terug te horen zijn.

Jurgen Burdorf trad op 30 november 2018 met zijn band op tijdens het eerste jazzrock/fusion event van Serious Music Alpen en maakte toen veel indruk met zijn uitstekende optreden, dat hem een ovationeel applaus opleverde. Ruim een half jaar daarvoor, in maart 2018, was Burdorfs derde album, ‘Picking Up Steam’, verschenen. Het bouwde voort op de goed ontvangen voorgangers ‘Opening Lines’ (2016) en ‘Straight Up Guitar’ (2017). Op het in oktober te verschijnen vierde album zet Burdorf nog een tandje bij.

Hoog energieniveau
Door de zeeën van tijd die ontstonden door de coronaontwikkelingen van afgelopen voorjaar, is het nieuwe album rijk en gevarieerd geworden en is Burdorfs zeggingskracht als gitarist en componist alleen maar toegenomen. Konden de drie voorgangers nog worden geschaard onder de noemer ‘laid back’, het nieuwe album laat een hoger energie-niveau horen. Zonder aan afwisseling in te boeten bieden de uptempo nummers Burdorf de kans om – meer dan voorheen – uit een virtuozer vaatje te tappen. Daarbij wordt hij ondersteund door een uitstekende band, met toetsenist Tico Pierhagen, bassist Hugo den Oudsten en drummer Willem Smid. Ook percussionist Gijs Anders van Straalen is op een aantal nummers prominent aanwezig.

Burdorf en zijn band kunnen niet wachten om het publiek kennis te laten maken met hun nieuwe repertoire. Een middag die geen enkele liefhebber van ‘serious music’ mag missen!

De pers over Burdorf
‘Terrific musicianship’ – All About Jazz.com
‘Internationale allure’ – Heaven Magazine
‘Een zeer begenadigd gitarist’ – Festivalinfo.nl

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 10,00 (exclusief consumptie). Let op: slechts 30 kaarten beschikbaar.

NB: vanwege coronamaatregelen kunnen er (conform de richtlijnen per juli 2020) maar 60 plaatsen in het theater worden benut. De helft daarvan is voor genodigden voor deze releaseparty; de andere helft is beschikbaar voor de vrije verkoop. Tijdsduur: ca. 90 minuten zonder pauze.