Evenementen

Op vrijdag 4 oktober 2019 presenteert Serious Music Alphen alweer een Italiaanse band in Parkvilla Theater. Ditmaal komt Mad Fellaz laten horen hoe volwassen en veelzijdig de progrock-scene in Italië is. De band speelt vooral materiaal van het nieuwe album ‘Mad Fellaz III’, dat in januari 2019 verscheen.

Mad Fellaz is een Italiaanse band afkomstig uit Bassano del Grappa (Vicenza) die in 2010 is opgericht. De band maakt originele muziek, geïnspireerd op de ‘grote’ symfonische rockbands uit het verleden (zoals King Crimson, Yes, Genesis, Gentle Giant, Banco del Mutuo Soccorso, Jethro Tull), maar ook op de progressieve bands die nu toonaangevend zijn, zoals Opeth, Porcupine Tree, Tool, Beardfish en andere. Alhoewel Mad Fellaz zijn wortels dus heeft in de progressieve rock, verkent de band graag andere stijlen, zoals rock, blues, fusion, jazz, classical, metal, latin en tribal. Dit alles met het doel om originele muziek te maken met een ‘strong personality’.

Positieve recensies
De samenstelling van de band is sinds 2010 een aantal keren gewijzigd, maar de kernbezetting bleef dezelfde: Paolo Busatto (gitaar), Marco Busatto (drums), Carlo Passuello (bas), Enrico Brunelli (toetsen, synth), Rudy Zilio (blaasinstrumenten, synth), Lorenzo Todesco (percussion). Luca Brighi (zang) and Ruggero Burigo (gitaar) voegden zich in de lente van 2017 bij de band.
Mad Fellaz bracht tot nu twee albums uit: ‘Mad Fellaz’ (2013) en ‘Mad Fellaz II’ (2016). Deze kregen heel positieve recensies van de vakpers en fans en werden live gespeeld in een reeks van concerten en festivals in Italië (en omgeving). Zo stond de band op Progressivamente Free Festival in Rome, het Genova Porto Antico Prog Fest en het Veruno Prog Festival.

Meesterwerk
In 2018 werd begonnen aan het derde album. De band wilde hiermee een nieuwe stap zetten en pakte flink uit met nieuwe ideeën, klassieke instrumenten, zoals viool, cello, hobo en de Franse hoorn, en producer Fabio Trentini (die onder meer gewerkt heeft met grote bands als Le Orme). Het resultaat, ‘Mad Fellaz III’, verscheen in januari 2019 en mag er wezen: de band is er terecht trots op en noemt dit hun ‘meest progressieve en volwassen album’ tot nu toe. Ook de pers is enthousiast. Zo geeft Progarchives.com het album de volle 5 sterren en schrijft: ‘A highly entertaining album, awesome production. This year’s session starts very very promising, just let me declare the first masterpiece in 2019.’

Primeur in Nederland
Na een reeks succesvolle promotieconcerten in Italië komt de band nu (voor het eerst) naar Nederland. Serious Music Alphen is er trots op deze bijzondere band te mogen ontvangen en hun de kans te geven om ook in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen met hun bijzondere muziek.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).