Evenementen

 • 27
  nov
  2020
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla Theater
  20:30

Vanwege de aangescherpte corona-maatregelen kan het geplande concert van Moonrise helaas niet doorgaan. Onze excuses! Reeds gekochte tickets zullen worden gerestitueerd. In het voorjaar van 2021 gaan we bekijken of we Moonrise voor een latere datum kunnen boeken.

Op 27 november 2020 presenteert Serious Music Alphen een Poolse neo-progband: Moonrise.

Moonrise is het project van Kamil Konieczniak uit Polen. Hij is als componist, multi-instrumentalist en producer de spil van Moonrise. Hij bracht (met meerdere gastmuzikanten) drie zeer goed gewaardeerde albums uit: ‘The Lights of A Distant Bay’ (2008), ‘Soul’s Inner Pendulum’ (2009) en ‘Stopover – Life’ (2012).
Zijn vierde album, ‘Travel Within’, kwam uit in 2019. Hiervoor werkte Konieczniak samen met de (uitstekende) zanger Marcin Staszek. De pers is heel positief over dit album. Zo concludeert Progwereld: ‘Dit is een neo-prog album dat heel veel liefhebbers van dit sub-genre zal aanspreken. Met elke luisterbeurt groeit het album weer iets verder.’

Melodieuze neo-prog
De muziek van Moonrise herbergt invloeden van bands als Genesis, Marillion, Camel en IQ en kan worden omschreven als ‘atmosferische neo-prog met af en toe een scherp rock-randje, maar altijd melodieus en verzorgd’. Konieczniak en Staszek treden op met een band bestaande uit Marcin Kruczek (guitar), Mirek Rupała (bass) and Grzegorz Jakieła (drums). Ook saxofonist Dariusz Rybka is af en toe van de partij.
Moonrise stond in oktober 2019 in het voorprogramma van de Canadese superband Mystery in progtempel De Boerderij (Zoetermeer) en maakte daar grote indruk op het publiek. Alle reden om de band meteen te benaderen voor een optreden in het Parkvilla Theater. De melodieuze prog van Moonrise en de bijzondere sfeer van Parkvilla zullen zeker zorgen voor een bijzondere muzikale ervaring, die de echte prog-liefhebber niet aan zich voorbij mag laten gaan.

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (exclusief consumptie).

NB: vanwege coronamaatregelen: maximaal 60 bezoekers; één optreden van ca. 90 minuten zonder pauze.