Mijlpalen

Op 23 juni 2011 was alweer het laatste Serious Music Café voor de zomervakantie. Een heel bijzondere avond, want we hadden (oud-Alphenaar) Marinus de Goederen op bezoek, beter bekend als de frontman van de melodieuze rockband A Balladeer.

Marinus staat bekend om zijn verhalende liedjes met de meest uiteenlopende teksten. Zo zingt hij over presidentsvrouw Jackie Kennedy, pornoster Bambi Woods en warenhuis Marks & Spencer. In het Serious Music Café gaf Marinus een prachtig solo-optreden als mr A Balladeer, met veel aandacht voor zijn laatste cd ‘Sorry Kid’ uit 2010.
Deze solo-cd is zijn meest persoonlijke tot nu toe met intrigerende titels als ‘How I Hurt My Heels’, ‘Why Hitler Loved His Dog’ en ‘More Or Less The Sort Of Shit Ex-Lovers Get Restraining Orders For’. ‘Swim With Sam’ is geïnspireerd door ‘Held Van Beroep’, een roman van Adriaan Jaeggi. De single staat de laatste jaren steevast in de Top 2000.

Zilveren harp
In december 2010 toerde De Goederen een maand met Dolf Jansen, voor wie hij ook liedjes schrijft. In het verleden verzorgde A Balladeer de voorprogramma’s van Live, Keane, Saybia, Maria Mena, Gabriel Rios, Sarah Bettens (K’s Choice), Skik en BLØF. De band werd voor zowel een TMF Award als een 3FM Award genomineerd en kreeg in 2007 door BLØF-bassist Peter Slager een Zilveren Harp opgespeld. Een jaar later werd A Balladeer genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Album. In maart 2010 verscheen het tweede album ‘Where Are You, Bambi Woods?’ in… Amerika.