Evenementen

Serious Music Alphen meldt met trots dat het Britse progrock-icoon Peter Hammill op dinsdag 13 maart 2018 een soloconcert in Parkvilla Theater in Alphen aan den Rijn zal verzorgen.

Peter Hammill (5-11-1948) is een Brits zanger, muzikant en componist die bekend is geworden als een van de oprichters van de progressieve rockgroep Van der Graaf Generator. Hammill, een van de intellectuelen van de popmuziek, is een bijzonder productief artiest die bijna elk jaar van zijn imposante carrière minstens één album heeft uitgebracht, zowel met zijn band Van Der Graaf (Generator), waarmee hij nog steeds platen maakt en optreedt, alsook solowerken.

Nieuw album
Het eerste album dat onder zijn naam verscheen, ‘Fool’s Mate’, dateert uit 1971. Daarna volgde een imposante reeks albums, met als laatste wapenfeit zijn (in november 2017 uitgebrachte) 35e studioalbum, getiteld ‘From The Trees’. Hammill levert hiermee wederom vakwerk af. Teamrock.com omschrijft het album als ‘a finely crafted masterpiece that grapples fearlessly with the varied psychological aspects of old age’.

Intense ervaring
Peter Hammill heeft grote invloed gehad op de (progressieve) popmuziek. Vele bekende artiesten zijn Hammill-fans of hebben
publiekelijk gezegd sterk door Hammill beïnvloed te zijn geweest, zoals bijvoorbeeld Softcell-zanger Marc Almond (die een aantal songs van Hammill heeft gecoverd), Fish en zelfs Johnny Rotten (die zich heeft laten inspireren door Hammils album ‘Nadir’s Big Chance’).
Door zijn bijzondere songs, zijn karakteristieke piano- en gitaarspel en zijn expressieve zang is een live-optreden van Peter Hammill een intense ervaring. Wie Hammill, die in 2018 dus 70 jaar wordt, live aan het werk wil zien, moet deze unieke kans niet voorbij laten gaan.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering via www.parkvilla.nl/theater € 30,00; aan de kassa € 35,00 (beide inclusief consumptie).
Let op: De kaartverkoop voor dit concert start op vrijdag 24 november om 10:00 uur in de ochtend. Het betreft dit keer kaartverkoop met vaste zitplaatsen.