Evenementen

 • 19
  okt
  2018
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla Theater
  20:15

Op vrijdag 19 oktober 2018 staat de Italiaanse band Ranest Rane voor de tweede keer in het Parkvilla Theater. Ook ditmaal met een prachtige mix van muziek en beeld.

Deze avond keert de Italiaanse band Ranest Rane terug in Alphen voor het vervolg op hun zeer succesvolle concert van maart 2017. Toen speelden zij (onder meer) muziek van hun twee albums die geïnspireerd zijn op de filmklassieker ‘Space Odyssey’, te weten ‘Monolith’ (2013) en ‘H.A.L.’(2015). In juni 2018 zal het derde en laatste deel ‘Starchild’ verschijnen en daarvoor gaat de band weer op tournee. Het wordt een avondvullende jubileumshow, want RanestRane viert dit jaar hun twintigjarige bestaan.

Ongekend niveau
De band is vooral bekend vanwege de albums en live-optredens waarin de (eigen) muziek en teksten worden samengevoegd met beeldfragmenten uit films, waaronder ‘Nosferatu the Vampyre’ , ‘The Shining’ en de laatste jaren dus ‘A Space Odyssey’. Door de vocalen af te wisselen met de originele dialogen uit de film ontstaat een soort rock-opera die een extra dimensie aan het originele script geeft. De cinematografische concerten van Ranest Rane zijn muzikaal van ongekend niveau en een belevenis op zich, die je als progliefhebber zeker een keer meegemaakt moet hebben.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).