Evenementen

Op 10 maart 2017 biedt Serious Music Alphen een podium aan RanestRane, een band uit Italië die ‘symfilmische’ rock brengt. Profuna Ocean verzorgt het voorprogramma.

De Italiaanse rockband RanestRane, die sinds 1998 bestaat, is vooral bekend vanwege zijn live-optredens waarin de eigen muziek en teksten worden samengevoegd met fragmenten van beelden uit films. Door de vocalen af te wisselen met de originele dialogen uit de film ontstaat een soort rock-opera die een extra dimensie aan het originele script geeft. In 2017 verscheen het debuutalbum ‘Nosferatu’, geïnspireerd op de cultfilm ‘Nosferatu the Vampyre’ van W. Herzog. In 2011 kwam het tweede album uit, waarvoor de film ‘The Shining’ van Stanley Kubrick de basis vormde.

Italiaanse schoonheid
Daarna ging de band aan het werk met de klassieker ‘A Space Odyssey’, eveneens een film van Stanley Kubrick. In september 2013 verscheen het eerste deel, getiteld ‘Monolith’. De zanger en de gitarist van de band Marillion, Steve Rothery en Steve Hogarth, spelen mee op dit album. RanestRane was (daarom) speciale gast tijdens het Marillion weekend in Nederland in maart 2015. Later dat jaar speelde de band in Rome met Hogart, waarbij akoestische versies van zijn werk en Marillion werden vertolkt.
Het tweede deel van ‘A Space Odyssey’, getiteld ‘H.A.L.’, verscheen in november 2015. Ook aan dit album verleende Steve Rothary weer zijn medewerking. Het is een bijzonder cinematografisch project geworden, met fraaie composities die tot een logisch geheel zijn gesmeed.
Progwereld noemt het ‘een klassieke Italiaanse schoonheid’ en ‘het beste werk van de band’ tot nu toe. Met dit album deed RanestRane een Europese tour, waarbij ook Nederland werd bezocht. Het derde deel van de Odyssey trilogie, met als titel ‘Starchild’, wordt binnenkort verwacht.
De filmische muziek en de filmprojecties van de band lenen zich uitstekend voor het theater. We zien daarom nu al uit naar deze ‘symfilmische’ rockavond in het sfeervolle Parktheater.

In vacuum
In het voorprogramma speelt de Nederlandse band Profuna Ocean, die in 2016 zijn tweede album ‘In vacuum’ uitbracht. Progwereld is lovend: ‘Een sferische, melodische progressieve rockband, die op tijden ingetogen, rustig en emotioneel overkomt en dan weer stevig uit de hoek komt met heftige overgangen, complexe structuren en symfonische composities.’ De band speelde al eerder bij Serious Music in 2013, maar wil Alphen nu graag laten kennismaken met hun nieuwe werk. Samen met RanestRane goed voor een prachtige avond met mooie gevarieerde symfonische/progressieve rock.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).