Evenementen

Serious Music Alphen heeft wederom de Duitse topband RPWL weten te strikken voor een ex-clusief ‘seated concert’ op vrijdag 22 november 2019. Na de zeer positieve ervaringen met hun jubileumoptreden in het Parkvilla Theater in 2016 komt de band de belofte na ‘om zeker terug te komen’ met een ‘toegift’, aansluitend aan hun Europese tour in het kader van hun nieuwe, in maart 2019 verschenen album ‘Tales From Outer Space’.

RPWL is afkomstig uit Freising (Beieren) en begon in 1997 als een Pink Floyd coverband. In 1997 kreeg de band haar definitieve naam bestaande uit de beginletters van de achternamen van de musici Phil Paull Rissettio, Chris Postl, Kalle Wallner en Yogi Lang. Van deze bezetting zijn de laatste twee nog over. Zij hebben er met Markus Jehle (keyboards) en Marc Turiaux (drums) topmuzikanten bij die voor Duitse muzikale klasse en degelijkheid zorgen. De muziek van RPWL kan het best worden omschreven als ‘art and progressive rock’, maar met veel aandacht voor de song en de sfeer. Beide worden sterk bepaald door het melodieuze gitaarspel van Kalle Warner en het sfeervolle stemgeluid van Yogi Lang, die een beetje aan David Gilmour doet denken.

Experimenteren
Na acht studioalbums, een ‘best of’-album en zes live albums is ‘Tales From Outer Space’ dus het laatste wapenfeit van de band. Waren de laatste twee albums, ‘Wanted’ en ‘Beyond Man In Time’ echte concept-albums, ‘Tales from Outer Space’ is meer song-georiënteerd, met een verzameling van zeven verhalen met science fiction als het verbindende thema. De band vond dit thema niet alleen inhoudelijk heel boeiend, maar het gaf hun ook de ruimte om te experimenteren met geluiden en muziekstijlen. Het leverde een zeer verrassend album op dat ongetwijfeld enthousiast zal worden ontvangen bij de vele fans van de band.

Twee hele sets
RPWL speelt in Alphen aan den Rijn, afwijkend van de tour, twee volledige sets zonder voorprogramma. Dat geeft niet alleen ruimte voor het nieuwe album, maar ook voor veel van het eerdere werk van de band.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 20,00; aan de kassa € 22,50 (beide inclusief consumptie).