Mijlpalen

Op 23 december 2010 was het laatste Serious Music Café Alphen van het jaar. Dit keer stond de avond geheel in het teken van de singer/ songwriter. Te gast was John C. Fraser.

We gingen dus terug naar de basis van de muziek: een man/vrouw die zelf songs schrijft en deze vertolkt met vaak niet veel meer dan alleen een gitaar of piano. Dit genre is weer erg populair, ook in Nederland. Voor deze avond was een lijst met vijftig prachtige songs samengesteld van mannelijke singer/songwriters met zowel beroemde als minder bekende namen, uit zowel Amerika als Europa, met zowel oud als nieuw materiaal. Tim Hardin, Jim Croce, Bob Dylan, Nick Drake, Jeff Buckley, James Blunt, Ray Lamontagne en ga zo maar door. Geen vrouwen dus, die komen in 2011 aan bod!

John C. Fraser
Serious Music Café was er trots op dat de Nederlandse singer/songwriter John C. Fraser die avond te gast was in het café. Sinds september 2009 is hij bezig zijn naam te vestigen in de Nederlandse muziekwereld. De single The Odd One Out werd direct na zijn release door vele radiozenders opgepikt. Zo werd John uitgenodigd bij 3FM en Kx radio en vond zijn nationale radiodebuut plaats bij Tros Muziekcafé op radio 2. De vergelijking met tijdgenoten als Jason Mraz, James Morrison en Damien Rice werd snel gelegd. Met als enig verschil dat John de promotie van zijn platen niet door een groot label laat verzorgen, maar geheel zelf voor zijn rekening neemt.

Groot Nederlands talent
John doet er alles aan om zijn muziek aan de man te brengen. Direct contact met de luisteraar is daarbij erg belangrijk. Zodoende heeft John C. Fraser in een korte tijd een grote fanbase weten te creëren. Met financiële steun van zijn fans heeft John in 2010 het album ‘The Odd One Out’ kunnen opnemen. Ondersteund door de release van de nieuwe single Heartstopper ontving de Nederlandse pers het album met open armen. Frits Spits noemde John C. Fraser een ‘groot Nederlands talent’ en de website musicfrom.nl noemt ‘The Odd One Out’ een ‘volwassen plaat met mooi gevarieerd songmateriaal’. De release ging ook niet ongehoord voorbij aan DJ Giel Beelen, die John C. Fraser uitnodigde in zijn ochtendshow.

Sinds 2012 werkt John C. Fraser onder de artiestennaam Please Be Frank.