Evenementen

Op zaterdag 9 maart 2019 presenteert Serious Music Alphen twee melodieuze metal-rockbands: Soul Secret uit Italië en Cirrha Niva uit Nederland.

De Italiaanse progmetal-band Soul Secret (Project) is in 2004 opgericht door gitarist Antonio Vittozzi en bassist Lucio Grilli. In 2008 verscheen hun eerste complete album ‘Flowing Portraits’ bij ProgRock Records. In 2010 verliet Lucio de band. Met zanger Fabio Manda en bassist Claudio Casaburi werd het (tweede) album ‘Closer To Daylight’ uitgebracht bij Galileo Records. In 2013 werd weer van zanger gewisseld: Lino Di Pietrantonio kwam aan boord en is te horen op het derde album, met de wat verwarrende titel ‘4’, dat in april 2015 verscheen op GoldenCore Records.

Bijzondere ruimtereis
De bezetting en daarmee ook de muziek van Soul Secret zijn voortdurend in beweging geweest. In het begin werd de band beïnvloed door Dream Theater. Deze invloeden zijn nog steeds hoorbaar, maar stilaan heeft de band verschillende muziekstijlen geadopteerd. Dat geldt ook voor het vierde album ‘Babel’, dat in juli 2017 verscheen bij Pride & Joy Music en dat live werd uitgevoerd tijdens het Night Of The Prog festival dat jaar. Invloeden van elektronische muziek, met bijzondere klankkleuren en dance-invloeden, zijn sterk aanwezig op dit conceptalbum, dat gaat over twee astronauten die God zoeken in de ruimte. Progwereld omschreef het als een ‘sfeervolle space(metal)-opera’. Met de nieuwe gitarist Piero Sanacore, die in 2018 mede-oprichter Antonio opvolgde, zal de band de bezoekers meenemen op een bijzondere ruimtereis met sfeervolle progmetal.

Freak show van Cirrha Niva
Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse band Cirrha Niva. Deze band werd 1993 opgericht en heeft vier albums uitgebracht op zijn eigen label. ‘Out of The Freak Show’ (2016) is het laatste wapenfeit van de band. Progwereld beschrijft het album als ‘een circusvoor-
stelling van de progressieve muziek’ en de muziek als ‘een bizarre, excentrieke en origineel vervreemdende soort progmetal’. De band weet dit ook live zeer overtuigend te brengen (met de nodige audiovisuele
elementen).

Met Soul Secret en Cirrha Niva mag je een gevarieerd avondje bijzondere en stevige metalprog verwachten dat het Parkvilla Theater goed in beweging zal brengen!

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 17,50; aan de kassa € 20,00 (beide inclusief consumptie).