Evenementen

Op zondag 3 december 2017 staat het Parkvilla Theater in het teken van het naderende kerstfeest. Serious Music Alphen verzorgt die middag een bijzonder kerst-gospelconcert.

Het gospelkoor Sound of Celebration, de singer/songwriter (en dirigent) Tim Hermsen, vocaliste Danielle Schaap en een speciaal voor deze middag samengestelde band verzorgen een concert waarin, in verschillende samenstellingen, de beste gospelklassiekers, bekende
kerstliederen, maar ook eigen composities ten gehore worden gebracht. Het wordt een mooie en zeer afwisselende voorstelling waarin de blijde kerstboodschap centraal staat.

Sound of Celebration
Het Alphense gospelkoor Sound of Celebration bestaat al meer dan 25 jaar, maar is nog springlevend. Het koor is niet verbonden aan een kerk of kerkelijke richting en zingt (hoofdzakelijk Engelstalige) gospelmuziek, Ze treden regelmatig op. Ze zijn te horen in kerk- en zangdiensten, op de Alphense korendag, maar ook in speciale evenementen, waaronder het ‘black gospel concert’ met Martin Adu (in 2013 en 2014) en speciale concerten met Men4Christ (2015).

Tim Hermsen
Tim Hermsen (Leiderdorp) is een rasmuzikant. Al van kleins af aan heeft muziek een grote rol gespeeld in zijn leven. Geïnspireerd door de Amerikaanse voorbeelden als Selah, The Gaither Vocal Band, The Brooklyn Tabernacle Choir en vele anderen uit de Homecoming groep van Bill Gaither, begon Tim enkele jaar geleden met het schrijven en arrangeren van nieuwe en bestaande nummers. Hij heeft twee cd’s uitgebracht (‘Beneath Your Crown’ en ‘You Are My All’) met eigen en
bewerkte songs over blijdschap, dankbaarheid, verdriet en hoop,
waarbij constant de onvoorwaardelijke liefde van God tijdens al deze momenten doorklinkt. De afgelopen jaren ging Tim ook aan de slag als dirigent en pianist bij verschillende koren, waaronder ook Sound of
Celebration.

Danielle Schaap
Ook Danielle Schaap is al van jongs af aan bezig met muziek: blokfluit-, dwarsfluit- en pianolessen, een tijd conservatorium, zingen in
jongerenkoren, een aantal jaren toeren met The Continentals en het begeleiden en coördineren van diverse koren en muziekteams. Maar de laatste jaren is Danielle veel te beluisteren als solozangeres. Ze heeft inmiddels twee cd’s uitgebracht met eigen songs: ‘Be Loved’ (2012) en ‘Luister’ (2016). Danielle voelt zich thuis in de gospelwereld en werkt graag samen met Sound of Celebration en Tim Hermsen.

Voor dit kerstconcert heeft Tim Hermsen een speciale band samengesteld. Met meer dan veertig muzikanten en vocalisten op het podium belooft het een onvergetelijke muzikale middag te worden!

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 12,50; aan de kassa € 15,00 (beide inclusief consumptie). Voor kinderen t/m 16 jaar geldt een korting van 50%: zij betalen € 6,25 bij reservering of € 7.50 aan de kassa (ook beide inclusief consumptie). Reserveren kan via seriousmusicalphen.nl en soundofcelebration.nl.

Let op
Dit is een middagconcert en geen avondconcert, zoals meestal bij
Serious Music Alphen. De aanvangstijd is 14.30 uur.