Evenementen

Een lange avond ‘klassieke’ symfonische rock met muziek van Supertramp en Genesis. Supertrap speelt de ‘Live in Paris’ show en Squonk neemt ons weer mee in de rijke historie van Genesis.

Deze avond levert Serious Music Alphen een eerbetoon aan twee van de grootste symfonische rockbands aller tijden: Supertramp en Genesis.

Supertramp door Supertrap
Supertramp is de superband die er, met de bijzondere composities van Davies en Hodgson, in is geslaagd om de perfecte combinatie te maken tussen symfonische rock en popmuziek en daarmee grote successen heeft geboekt. Klassiekers als the Logical Song, Dreamer, Give A Little Bit, Breakfast In America tot aan Fool’s Overture, School en Crime Of The Century zijn alom bekend.
Supertrap, dé Nederlandse Supertramp tribute band, is in 2013 opgericht en bestaat uit acht ervaren en gepassioneerde muzikanten die één gemeenschappelijke wens hadden: de Supertramp ‘Live in Paris’ show van 1979 integraal neerzetten als eerbetoon aan de band Supertramp. Supertrap blijkt zeer goed in staat om de authenticiteit van de nummers te benaderen en zo de magische sfeer van weleer op te roepen. De meeste nummers van de legendarische Paris-tour uit 1979 worden uitgevoerd; dat wordt dus royaal genieten.

Genesis door Squonk
Genesis, de wereldberoemde Engelse symfonische rockband met de bekende frontmannen Peter Gabriel en (later) Phil Collins, maakte in de jaren ’70 en ’80 een serie albums die nu worden beschouwd als mijlpalen van de symfonische rock.
Genesis treedt niet meer op, maar er is nog altijd veel vraag naar live-vertolkingen van hun werk. De uit Delft afkomstige band Squonk speelt al jaren de songs van Genesis en met name die vanaf de periode met Phil Collins als leadzanger. De band – vernoemd naar een nummer van het Genesisalbum ‘A Trick Of The Tail’ – is in 2006 opgericht door toetsenman Clemens Steenweg en bestaat in de huidige bezetting sinds 2011. Squonk speelde eerder (in 2014) in Alphen en oogstte toen veel waardering met de avondvullende show ‘The (Hi)story of Genesis’ met klassiekers als Firth Of Fifth, The Lamb Lies Down On Broadway, Entangled, Afterglow, Mama en No Son Of Mine. Squonk komt graag terug naar Alphen om deze ‘klassieke’ symfonische rockavond avond met Suptertrap compleet te maken.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 20,00; aan de kassa € 25,00 (beide inclusief consumptie).