Evenementen

Op 7 april 2017 is The Aurora Project weer eens te zien en te horen in Alphen aan den Rijn. De band stond najaar 2013 op ons derde Serious Music Event en komt dit keer naar het Parktheater voor de presentatie van hun album ‘World Of Grey’. De band Golden Caves verzorgt het voorprogramma.

The Aurora Project is afkomstig uit Katwijk en staat bekend om haar prachtige conceptalbums. Hun album ‘Selling The Aggression’ (2013) kreeg wereldwijd lovende reviews en werd uitgeroepen tot ‘Album van het jaar 2013’ door Sympho Shop Radio. The Aurora Project was al twee keer eerder te gast bij Serious Music om dit bijzondere album te laten horen. In december 2016 werd het vierde conceptalbum ‘World Of Grey’ gereleased. Uiteraard komt de band (weer) naar Alphen om dit te laten horen.

Terug na een jaar
The Aurora Project werd in 1998 opgericht. De muzikanten delen een passie voor progressive rock & sympho in de stijl van Rush, Dream
Theater, Arena en Pallas – maar ook meer duistere metalbands als The Mortal en My Dying Bride. De band werd in 2014 geconfronteerd met het plotselinge overlijden van gitarist en tekstschrijver Marc Vooijs. De bandleden hebben een jaar reces gehouden en hebben uiteindelijk besloten om (zonder vervanging van Marc) door te gaan. Met het nieuwe album pakken zij de draad weer op en laten zien en horen dat met de band nog steeds rekening moet worden gehouden.

Golden Caves
In het voorprogramma speelt de eveneens uit Katwijk afkomstige band Golden Caves. Deze band wordt gezien als een voorbeeld van de ‘nieuwe generatie’ progressieve rockbands. Alle leden hebben
gestudeerd aan de Codarts Hogeschool voor kunstvakonderwijs in Rotterdam. Het thema natuur loopt als een rode draad door de muziek van Golden Caves. Hun debuutalbum ‘Bring Me To The Water’ (2016) krijgt terecht zeer positieve recensies. Het optreden van The Aurora Project is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met deze verrassende band.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).