Evenementen

Op 25 mei 2018 gaat Serious Music Alphen terug in de tijd met een totaaltheatershow van de Britse formatie The Book Of Genesis. Een ode aan een van de beste symfonische acts uit de jaren zeventig, compleet met kostuums en originele instrumenten.

The Book Of Genesis is een Engelse band die niet alleen de muziek, maar ook de theatrale kant van de wereldberoemde symfonische rockband Genesis doet herleven. De band legt de focus op de jaren zeventig, toen de band met zanger Peter Gabriel – later Phil Collins – en gitarist Steve Hackett furore maakte met albumklassiekers als ‘Foxtrot’, ‘Selling England By The Pound’, ‘The Lamb Lies Down On Broadway’ en ‘A Trick Of The Tail’.

Avondvullend rocktheater
The Book Of Genesis wordt alom beschouwd als de beste Genesis
tributeband, niet alleen door de muzikale kwaliteiten, maar ook vanwege originele instrumenten, vele historische beelden, en – natuurlijk – de kostuums waarmee met name Peter Gabriel destijds grote indruk maakte. Voor de kenners:  beroemde creaties als ‘The Flower’, ‘Bat Wings’, ‘Magog’ en ‘Crested Britannia’ komen deze avond weer tot leven. Dit is dus geen gewoon concert, maar avondvullend rocktheater op zijn best.

Een lust voor ogen en oren
In 2017 kwam de band voor het eerst naar Nederland en imponeerde het aanwezige publiek. Background Magazine schreef daarover in hun recensie: ‘The fantastic progressive rock music in combination with the costumes and other props are a real feast for your eyes and ears.’ Wil je Genesis nog een keer live horen en zien zoals het in de jaren zeventig was? Dan mag je deze show zeker niet missen!

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15; aan de kassa € 20 (beide inclusief consumptie).