Evenementen

Op 22 september 2017 vindt in het Parkvilla Theater alweer het achtste Serious Music Event plaats. Dit keer is het podium voor de Belgische progrock-band M!ndgames (als voorprogramma) en de Londense formatie The Gift. Deze laatste band zal het nieuwe album ‘Why The Sea Is Salt’ presenteren.

Tot voor kort werd The Gift in de progrock-wereld nog als een ‘goed bewaard geheim’ gezien. In 2006 verscheen hun goed ontvangen eerste album ‘Awake And Dreaming’, maar daarna werd het stil rond de band. Een paar jaar geleden heeft de band echter de draad weer opgepakt. In 2013 tekende The Gift een contract bij Bad Elephant Music. Het lang verwachte tweede album ‘Land Of Shadows’ verscheen in 2014. Het is een indrukwekkende muzikale reis met indrukwekkende songs, waaronder het epische ‘The Comforting Cold’, een nummer over een
bijna-doodervaring. Geen lichte kost dus, maar dat wil de band ook niet.

Voorhoede
Na een heruitgave van het eerste album brak de band in West-Europa door en werd de roep om een nieuw album sterker. In oktober 2016 verscheen het album ‘Why The Sea Is Salt’. Versterkt met Gabriele Baldocci, een bekende klassieke pianist, en met gitarist ‘van het eerste uur’ Leroy James aan boord, plus bijdragen van de Genesis-gitaristen Steve Hackett en Anthony Phillips werd de muziek van The Gift naar een nieuw niveau getild. In de vakblad iO Pages werd het album (in december 2016) zeer positief beoordeeld en werd het terecht als ‘tip’ aangeduid. Met weer een nieuwe topband is de ‘progressieve renaissance’ een feit en The Gift behoort onmiskenbaar tot de voorhoede daarvan. Het concert in Alphen aan den Rijn is een unieke kans om kennis te maken met deze bijzondere band.

Volvette neo-prog
Ook het voorprogramma van deze avond is bijzonder. Het Belgische M!ndgames timmert al sinds 1997 aan de weg met mooie symfonische rock. Na demo’s en veel optredens verscheen in 2002 hun eerste album ‘International Daylight’, dat door maatschappij Musea internationaal werd uitgebracht. Na ‘Actors In A Play’(2006) en ‘MMX’ (2010) verscheen in 2015 hun vierde album ‘Paradox of Choice’. Volgens Progwereld is het hun beste album tot nu toe, onder meer vanwege het ‘volvette neo-prog geluid’ waarmee de band al jaren goede sier maakt en dat het beste te omschrijven valt als een wat mildere variant van de sound van Knight Area.

Voor liefhebbers van de meer symfonische progressieve rock die M!ndgames en The Gift nog niet kennen, valt er deze avond dus heel wat te ontdekken.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).