Evenementen

Op vrijdag 17 mei 2019 presenteert Serious Music Alphen een eerbetoon aan de legendarische Canadese band Rush. Die avond geeft de Nederlandse tribute band The Rushians een avondvullend concert.

Rush wordt opgericht in 1968. De band speelt eerst covers en hardrock, maar gaat al snel meer richting progressieve hardrock en scoort daarmee wereldwijde hits als Xanadu, 2112, The Spirit Of Radio,Tom Sawyer en Subdivisions. In januari 2018 – na bijna 50 jaar, tientallen topalbums en meer dan twee jaar na het laatste optreden van Rush – werd bekend gemaakt dat ze geen plannen meer hadden om te toeren of nieuw materiaal op te nemen.

Uit liefde geboren
Om de muziek van Rush live te beleven zijn we dus aangewezen op
tribute bands. Gelukkig hebben we in Nederland een van de allerbeste in dit genre: The Rushians. Deze band, die sinds 2016 bestaat, telt vijf ervaren musici die allemaal een grote voorliefde hebben voor de muziek van Rush. In principe kan de band het hele repertoire van Rush spelen, zodat de setlist optimaal afgestemd kan worden op een thema of evenement. De filosofie van de band is: het live geluid van Rush zo dicht mogelijk benaderen, zodat het publiek het optreden ook echt als ‘Rush live’ gaat ervaren. Om aan de hoge geluidskwaliteit te voldoen, werken ze daarom ook met een vaste geluidstechnicus.

Muzikale reis
In 2017 hebben zij op verzoek van de Nederlandse hardcore Rush-fans een optreden op hun fandag in EKKO Utrecht verzorgd. Dit was een groot succes. Bij Serious Music kunnen Rush-fans in het sfeervolle Parkvilla Theater genieten van een avondvullende reis door het rijke muzikale oeuvre van Rush.

Prijs
De kaarten kosten bij reservering € 15,00; aan de kassa € 17,50 (beide inclusief consumptie).