Evenementen

Dit concert is komen te vervallen vanwege de kabinetsmaatregelen inzake de coronacrisis.

 

 

Op vrijdag 8 mei 2020 verwelkomt Serious Music Alphen opnieuw (voor de vierde keer) de legendarische Engelse rockband Wishbone Ash. Na drie eerdere succesvolle concerten komt de band nu langs om het nieuwe album ‘Coat of Arms’, dat op 28 februari 2020 uitkomt, te promoten.

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner en viert in 2020 zijn 50-jarig bestaan. Daarmee is de band even oud (of jong) als Parkvilla, dat in 2020 ook 50 jaar bestaat.

Pioniers
Wishbone Ash ontwikkelde zich tot pionier in het gebruik van de ‘twin lead’ gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums (waaronder 25 unieke studio-albums) en vele live concerten.

Gegarandeerde kwaliteit
De samenstelling van Wishbone Ash is niet gewijzigd ten opzichte van het concert in 2018. De band bestaat uit Andy Powell (leadgitaar en zang) , Bob Skeat (bass en backing vocals), Joe Crabtree (drums) en Mark Abrahams (tweede leadgitarist). Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij nummers worden gespeeld van hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ en ook ‘Bonafide’), maar ook volop wordt teruggegrepen naar het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’).

Een must voor jong en oud
Ook op het nieuwe album zal Wishbone Ash zijn kenmerkende stijl niet verloochenen: verwacht ‘characteristic twin lead guitar parts, haunting melodies and diverse stylistic facets, while at the same time imbuing the scene with a breath of fresh air’. Een ‘must see’ voor de oude fans, maar ook een mooie kans voor een heel nieuw publiek om deze gave band te ontdekken.

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 25,00; aan de kassa € 27,50 (exclusief consumptie).