Evenementen

Na twee zeer succesvolle concerten in 2016 en 2017 komt de legendarische classic rockband Wishbone Ash ook in 2018 weer terug naar Alphen a/d Rijn. Op 19 januari speelt de band in het Parkvilla Theater een show in het kader van hun ‘Open Road 2018’ tour.

Wishbone Ash werd opgericht door Andy Powell en Martin Turner in 1969. De band ontwikkelde zich al snel tot pionier in het gebruik van de ‘twin lead’ gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, dat nog steeds wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. Wishbone Ash werd al snel een grote band: van het live-album ‘Live Dates’ uit 1973 werden miljoenen exemplaren verkocht.

In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums en vele live concerten. Wishbone Ash heeft inmiddels 27 studioalbums uitgebracht, met ‘Blue Horizon’ uit 2014 als laatste wapenfeit. De band bestaat momenteel uit Andy Powell en Mark Abrahams als lead gitaristen en Bob Skeat en Joe Crabtree op bass en drums. Wishbone Ash is na 48 jaar nog steeds springlevend en dat willen ze graag ook in Alphen weer laten horen en zien.

Support act: Doris Brendel
In het voorprogramma speelt Doris Brendel. Deze Britse zangeres speelt ‘progressieve pop’ en wordt vanwege haar unieke stemgeluid wel omschreven als een ‘moderne Joplin’. Ze past in het rijtje van originele stemmen als Kate Bush, Björk en Skin (Skunk Anansie). Ze speelde in de jaren negentig in de band Voilet Hour. Haar eerste eigen album bracht ze uit in 2010; haar laatste album ‘Eclectica’ werd in mei 2017 uitgebracht op SkyRocket Records.

Brendel werkte samen met vooraanstaande popartiesten als Alvin Lee, Gary Moore en Sam Brown en heeft getoerd met Marillion, Steve Marriott en Nils Lofgren. Ze stond al twee keer eerder in het voorprogramma van Wishbone Ash, maar dit is haar eerste Europese tour. Ze zal ongetwijfeld een extra dimensie toevoegen aan het concert van Wishbone Ash.

Prijs
De kaarten voor dit bijzondere concert kosten € 27,50 (inclusief consumptie) bij reservering via www.parkvilla.nl/theater.

NB: De vorige shows van Wishbone Ash waren snel uitverkocht. Bestel tijdig als je verzekerd wilt zijn van kaarten! En let op de aanvangstijd: met ingang van 2018 beginnen de concerten van Serious Music Alphen altijd om 20.15 (i.p.v. 20:30 uur).