Wie zijn wij?

In 2010 namen de Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten het initiatief voor het ‘Serious Music Café Alphen’. Ze wilden daarmee meer aandacht voor de (progressieve) rockmuziek krijgen en in contact komen met liefhebbers in Alphen en omstreken.

1625590_726027400781355_939904636_nIn het café van het Kasteel, en later café Under The Bridge, werden cd’s en dvd’s op het gebied van met name progrock gedraaid met vrienden en liefhebbers van dit genre. Al snel werden ook muzikanten uitgenodigd. Dit zorgde voor meer publiciteit en publiek; daarom werd de concertagenda uitgebreid. Toen ook de grotere bands interesse toonden om te spelen bij Serious Music Alphen, werd samenwerking met het Parkvilla Theater gezocht. Dit resulteerde in het eerste Serious Music Event in 2011.

Dit bleek het begin van een succesvolle samenwerking met het Parkvilla Theater. Tot nu toe zijn daar vijf events en vele concerten georganiseerd, met inmiddels ook buitenlandse en professionele bands. Een bijzonder initiatief was de award voor regionale singer/songwriters, met voorronden in Under The Bridge, foyer-optredens in het Parkvilla Theater en de grote finale in april 2014. Ook blijft Serious Music Alphen kleinere concerten organiseren, onder meer in café Under The Bridge, maar sinds 2014 ook voor regionale bands/muzikanten bij Stichting Max (jongerenwerk) en café de Baronie.

Gezien de groei zijn de activiteiten van Serious Music Alphen in 2013 ondergebracht in een stichting. Met steun van het PopPlatform Alphen, dat namens de gemeente steun biedt voor muziekevenementen in Alphen, en van een groeiende groep donateurs (‘vrienden’), is Serious Music Alphen in staat om bijzondere muziekevenementen in Alphen en omstreken te organiseren.