Evenementen

Tot onze spijt kan het tweede Alphense ‘Jazzrock & Fusion Event’ op 22 maart 2024 niet doorgaan. We moeten deze prachtige avond helaas uitstellen naar een latere datum, waarschijnlijk najaar 2024 of voorjaar 2025.

In 2018 organiseerde Serious Music Alphen het eerste Alphense ‘Jazzrock & Fusion Event’ met drie topacts. Door omstandigheden (corona) heeft een vervolg even op zich laten wachten, maar op vrijdagavond 22 maart 2024 is het zover: een lange avond vol heerlijke jazzrock en fusion met wederom drie gave en swingende bands: Tristan, Wojtek Justyna en Jurgen Burdorf.

De meestergitarist Jurgen Burdorf was er bij het eerste event ook al bij en presenteerde in 2020 zijn laatste cd in Parkvilla. Hij weet (met zijn uitstekende band) te imponeren met pakkende, instrumentale gitaarmuziek met invloeden van jazz, rock en Americana.

Pakkende jazz-funk
Wojtek Justyna is een uit Polen afkomstige gitarist die vanaf 2004 in Nederland is komen wonen om zijn gitaarskills verder te ontwikkelen op het Haagse conservatorium. Hij speelde in en met diverse bands in uiteenlopende genres, waaronder hiphop en jazz, maar koos in 2015 voor een eigen koers met Wojtek Justyna TreeOh! waarmee hij twee albums maakte. Naast zijn werk als gitaardocent treedt hij met zijn band op in binnen- en buitenland en scoort hoge waardering met ‘pakkende jazz-funk, diepe synthesizer-bassen en kleuren en ritmes van wereldmuziek’.

Acid jazz
De slotact van de avond is de band Tristan. De muziek van deze band kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage acid jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes, synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt. Dit alles geeft zangeres Jaycilee de stevige basis waarop haar prachtige warme soulvolle stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. Tristan treedt met heel veel succes op in binnen- en buitenland en heeft een grote schare trouwe fans opgebouwd. Dit voorjaar werd het zevende album (‘Seven’) uitgebracht, dat ze graag willen delen met de bezoekers van dit tweede event.

Met Jurgen Burdorf, Wojtek Justyna en Tristan beleef je in Parkvilla een prachtige avond vol met jazzrock en fusion van internationale klasse.

Prijs
De kaarten kosten bij online reservering € 22,50; aan de kassa € 25,00.
Let op: dit concert begint om 20:00 uur!

Overnachten?
Speciaal voor de bezoekers van SMA-concerten biedt Van der Valk Avifauna een aantrekkelijke kamerprijs aan om na het concert heerlijk te blijven overnachten. Meer informatie vind je hier.