Mijlpalen

Op vrijdag 6 september 2019 maakte Serious Music Alphen het podium van Parkvilla Theater vrij voor een avondvullend optreden van Anima Mundi, dé progrock-band uit Cuba.

Met hun derde album ‘The Way’ (2010) nestelde Anima Mundi zich aan de top en groeide de schare fans snel. De band ging in 2011 voor het eerst op tour door Europa en oogstte veel enthousiasme met hun shows, in zowel kleine als grote zalen en festivals in Frankrijk, Duitsland, Polen, België en Nederland. Met de albums die daarna verschenen (‘The Lamplighter’ en ‘I Me Myself’) won de band drie keer de Cubaanse Grammy Award voor ‘best rock album of the year’, uitgereikt door het Cuban Institute of Music.

 

 

Sferische rock
Het meest recente album, getiteld ‘Insomnia’ (2018), is een vervolg op ‘I Me Myself’ en het tweede deel van een trilogie. Het derde album in dit drieluik is zo goed als klaar en zal binnenkort verschijnen. De 2019-tour stond in het teken van deze trilogie: het album ‘Insomnia’ werd vrijwel volledig gespeeld, naast een drietal songs van ‘I Me Myself’ en maar liefst vijf nieuwe nummers van het komende album. Daarbij werd duidelijk dat Anima Mundi de lijn doorzet en volop experimenteert met sferische rock. Het optreden werd zo een mooie mix tussen songs en lang uitgesponnen muzikale tapijten: een prachtige muzikale reis van 2,5 uur. Pas in de toegift was er ruimte voor ouder materiaal (met ‘Cosmic Man’ van het doorbraakalbum ‘The Way’.

 

 

Weergaloos mooi
Uit de keuze van de set bleek weer dat Anima Mundi zich blijft ont-wikkelen, geen concessies doet en een unieke plaats inneemt tussen de leden van de gevarieerde en wereldwijde progressieve rockscene. Met een zaal vol echte fans (waarvan velen inmiddels vrienden van de band mogen worden genoemd), de unieke sfeer van het Parkvilla Theater én het weergaloos mooie geluid dat Steven (Eventco) ook deze avond weer wist te creëren werd het een onvergetelijke avond voor de gasten én de band. Gezien het enthousiasme van de band lijkt het erop dat Parkvilla een vaste plek in de toekomstige Europese tourschema’s van Anima Mundi gaat krijgen. En dat is een heel prettig vooruitzicht.