Mijlpalen

Serious Music Alphen opende een nieuw seizoen in het Parkvilla Theater met de progrockband The Aurora Project op 15 maart 2013. De band had er duidelijk zin in om het publiek te laten horen waartoe ze in staat zijn.

The Aurora Project komt uit Katwijk en bestaat sinds 1999. Hun debuutalbum ‘Unspoken Words’ verscheen in 2006. Om dit mooie album te promoten speelden ze onder andere op ProgPower Europe en in clubs met Riverside, Pain of Salvation en Threshold. In 2008 startten ze vervolgens met de opnames van hun tweede album, getiteld ‘Shadow Border’ dat in mei 2009 uitkwam. De pers was zeer positief over de cd, die werd gezien een ‘aanwinst binnen de Nederlandse progwereld’.

Selling The Aggression
Enkele weken geleden bracht de band hun nieuwe (derde) album uit, getiteld ‘Selling The Aggression’. Een album met als thema ‘De veranderende maatschappij’, als gevolg van onder meer internet en het ontstaan van een nieuwe wereldorde. Het zijn echt sociale en politieke thema’s, waar het zestal via de schrijverspennen van gitarist Marc Vooys en zanger Dennis Binnekade in zeven nummers hun visie op geven. En dat alles gegoten in een heel eigen sound.

 

2013-03-15 The Aurora Project

 

In vervoering
In het Parkvilla Theater stonden uiteraard de tracks van dit nieuwe album centraal. Al vaker werd de muziek van The Aurora Project vergeleken met die van Riverside, tot en met Porcupine Tree en Dream Theater aan toe. Ook voor ‘Selling The Aggression’ bleek die vergelijking op te gaan. De band bewoog zich in het brede spectrum van de progressieve rock, de progressieve metal en de (melodieuze) symfonische metal en deed in alle opzichten zijn best om de luisteraar in vervoering te brengen. Het optreden was een ervaring op zich en de videobeelden waarmee gewerkt werd, maakten de sfeer compleet.