Mijlpalen

  • 31
    mei
    2012
    Alphen aan den Rijn, Nederland
    Under The Bridge

Op 31 mei 2012 organiseerde Serious Music Café alweer het derde café van dit jaar. En er was weer live-muziek: dit keer het verrassende progrock-geluid van de band Darwin Award.

Met daarin een ‘bekend’ gezicht, want de bassist (Jan Nieuwenhuis) had eerder al in café Under The Bridge opgetreden met de band Squonk (en zal dat in september ook weer doen, maar dan in het Parkvilla Theater op het tweede Serious Music Event). Hij was erg enthousiast over de sfeer van het café en wilde er graag met zijn ‘andere’ band komen optreden.

Van metal tot flower power
De leden van Darwin Award hebben elkaar leren kennen in de oefenruimte. Daar ontstond het idee om een nieuwe band te beginnen met een heavy progressieve sound. Gaandeweg zijn er nog vele andere invloeden bijgekomen, variërend van metal tot flower power, maar soms ook heel sfeervol. Daarbij gebruiken de twee zangeressen van de band percussie-instrumenten die werden gevonden op spirituele beurzen.

 

2012-05-31 Darwin Award

 

Demo-cd op komst
Inmiddels bestaat de band drie jaar en hoewel het opbouwen van eigen werk in de progressieve hoek een kwestie van lange adem is, neemt de belangstelling voor de band snel toe. Ze zijn bezig hun mooie repertoire vast te leggen op een demo-cd.