Mijlpalen

  • 16
    aug
    2020
    Alphen aan den Rijn, Nederland
    Parkvilla Theater

Op zondagmiddag 16 augustus 2020 verzorgde Serious Music Alphen het tweede concert in het kader van de ‘zomerweken’ van Parkvilla. Dit keer stond de Nederlandse band Equisa op het podium voor een semi-akoestisch concert.

Equisa, met Petra Honing als leadvocalist en Sebas Honing als leadgitarist, maakt melodieuze progressieve metal, beïnvloed door onder andere The Gathering/Anneke van Giersbergen en Dream Theater. Ze maakten sinds 2011 al enkele ep’s en een succesvol album. Hun gloednieuwe ep ‘Be’, die enkele weken geleden is verschenen, kreeg tijdens dit concert uiteraard volop aandacht.

 

 

In een mooie mix van akoestisch (percussie met cajon met bekkens, akoestische gitaar en zang) en elektrisch (leadgitaar en bas), prachtig gemixt door geluidsman Steven Loos, werd een goed overzicht gegeven van het werk van de band. Daarbij was ook nog ruimte voor de cover ’1000 Miles Away’ van Anneke van Giersbergen (waarmee Petra Honing qua stemgeluid vaak vergeleken wordt) en de ballad ‘Ever After’ van (bassist) Joost Maglevs laatste album ‘Alter Ego’, waarbij Petra de vrouwelijke partij zong die op het album wordt vertolkt door Annie Haslam (bekend van de band Renaissance).

 

 

Equisa had zich duidelijk goed voorbereid op dit speciale theaterconcert, want alle songs kwamen in deze akoestische setting volledig tot hun recht. Ondanks de beperkte bezetting van het theater (vanwege coronamaatregelen), wist de band in één set van ruim anderhalf uur een bijzondere, intieme sfeer te creëren en een prachtig concert af te leveren. Voor wie er niet bij was of dit nog een keer wil terughoren, is het te hopen dat er een live-cd van dit optreden zal verschijnen. De opnamen zijn er en het voorstel is gedaan, dus wie weet.