Evenementen

 • 23
  sep
  2022
  Alphen aan den Rijn, Nederland
  Parkvilla
  20:30

Op vrijdag 23 september 2022 presenteert Serious Music Alphen een bijzonder extra concert in Parkvilla. Die avond kan het publiek genieten van de magische klanken van Karfagen uit Oekraïne.

Karfagen (ofwel: Carthago) is het geesteskind van de Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin. Zijn voornamelijk instrumentale muziek wordt omschreven als ‘symfonische artrock’, met elementen van new-age, folk, jazzrock en symfonische rock, en is beïnvloed door bekende bands als Camel, Happy The Man, UK en The Flower Kings, maar ook door Nederlandse bands als Focus en Kayak. Antony is bijzonder productief: sinds de start van Karfagen in 1997 verschenen er dertien albums met fantasierijke thema’s (waaronder Solitary Sandpiper Journey, Magician’s Theater, Spektra en Dragon Island), met lange composities, een breed instrumentarium en prachtig artwork.

Internationale muzikanten
Tijdens zijn studie architectuur begint Antony in 1997 onder de naam Karfagen muziek op te nemen in een lokale studio. Zijn eerste ‘grote’ werk, ‘Continium’, maakt hij in 2005 met een band met bevriende muzikanten en dat levert meteen een platencontract op. In 2007 volgt het tweede album, ‘The Space Between Us’. Daarna verbreedt Antony zijn muzikale horizon door samenwerking met verschillende internationale muzikanten. Zo maakt hij met Robert Diaz, de gitarist van de Cubaanse band Anima Mundi, in 2011 het album ‘Lost Symphony’. In 2013 maakt hij ‘Aleatorica’ met Tomek Mucha (elektrische viool) en Sergey Klevenskiy (blaasinstrumenten). Op het album ‘Magician’s Theatre’ (2014) spelen Mathieu Spaeter (leadgitaar) en Pascal Gutman (stick-bass) mee.

Fraaie albums
Ook de jaren daarna is Antony zeer creatief en productief gebleven. Na het album ‘7’ (2015) verscheen in de periode 2015-2022 een fraaie reeks hoog gewaardeerde albums: ‘Spektra’ (2016), ‘Messages From Afar – First Contact’ (2017), ‘Echoes From Within Dragon Island’ (2019), ‘Birds Of Passage’(2020), ‘Principles And Theory Of Spektra’ (2020), en zijn laatste, hoog gewaardeerde album ‘Land Of Green And Gold’ (2022). In de muziek van Karfagen herken je de kwaliteit van de composities, de virtuositeit van de muzikanten en de warmte van de sound van de symfonische rock uit de jaren zeventig, maar elk album bevat ook weer veel nieuws, zodat de muziek telkens weer blijft boeien.

Het geluid van Oekraïne
Zoals dat voor vrijwel iedereen in Oekraïne geldt, is ook het leven van Antony wreed verstoord door de oorlog. Hij heeft zijn gezin naar Polen gebracht en zijn studio achter moeten laten. Antony heeft sinds kort vrijstelling van de overheid om naar het buitenland te reizen om met zijn muziek ‘het geluid van Oekraïne’ te laten horen. We zijn heel blij dat hij ook naar Nederland komt met zijn band om zijn unieke muziek met ons te delen. Zo maken we Parkvilla voor één avond ‘Antony’s Magician’s Theatre’!

Prijs
Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.