Mijlpalen

Op donderdagavond 3 maart 2016 gaf Leap Day een spetterend en imponerend concert in het Parkvilla Theater. De bezoekers van Serious Music Alphen konden genieten van een bijna integrale uitvoering van de albums ‘From The Days Of Deucalion, Chapter 1 en Chapter 2’.

De Friese band Leap Day begon in 2011 aan een nieuw, ambitieus project: de muzikale interpretatie van het boek ‘Worlds In Collision’ van de Russische psychiater Immanuel Velikovsky. Een boek dat berucht is om de inhoud: niet de wetenschap, maar mythes uit de kosmos dienen als grondslag voor de tekst. In oktober 2013 verscheen het album ‘From The Days Of Deucalion’ met de aanduiding ‘Chapter 1’. Het werd met veel enthousiasme ontvangen en deed meteen verlangen naar het vervolg. Maar ‘Chapter 2’ verscheen pas in november 2015, omdat de band kwaliteit belangrijker vond dan deadlines. Het album kreeg (terecht) alom lovende kritieken.

 

 

Zo’n mijlpaal kon niet zonder releaseparty, vonden we bij Serious Music Alphen. Daarom werd de band uitgenodigd om materiaal van beide ‘Chapters’ in een avondvullend concert Alphen te komen spelen.
Op 3 maart was het zover en speelde Leap Day – na een opening met twee nummers van het album ‘Skylge’s Liar’ uit 2010 – een mooie set Chapter 1. Na de pauze kwam Chapter 2 uitvoerig aan bod. De band sloot af met enkele ‘klassiekers’ van het album ‘Awaking The Muse’ uit 2008.

 

 

Leap Day liet zich van zijn beste kant horen en het publiek was aangenaam verrast door de klasse van de composities en het niveau van de performance van de band(leden). Leap Day heeft er deze avond zeker weer een flink aantal fans bij gesprokkeld en beloofde zeker weer terug te komen in Alphen!