Evenementen

Op vrijdag 8 april 2022 komt de Italiaanse band Mad Fellaz voor de tweede keer naar Serious Music Alphen om een concert te geven in Parkvilla Theater.

In 2019 wist Mad Fellaz de aanwezige gasten in Parkvilla Theater te verrassen met een uitmuntend concert. Na een reeks succesvolle promotieconcerten in Italië ging de band nu (voor het eerst) de grens over en Serious Music Alphen was er trots op deze bijzondere band de kans te geven om ook in Nederland vaste voet aan de grond te krijgen. De negenkoppige (!) band maakte vanaf het begin meteen grote indruk met hun vakkundig en gepassioneerd gespeelde muziek, waarbij de grote variatie in stijlen, tempowisselingen en thema’s de volle aandacht opeisten. Het publiek besefte dat er deze avond in Parkvilla Theater iets bijzonders aan het gebeuren was en dat het misschien wel een van de beste concerten van Serious Music Alphen aan het beleven was.

Band met een sterke persoonlijkheid
De band, afkomstig uit Bassano del Grappa (Vicenza), is in 2010 opgericht. Ze maken originele muziek, geïnspireerd op de ‘grote’ symfonische rockbands uit het verleden (zoals King Crimson, Yes, Genesis, Gentle Giant, Banco del Mutuo Soccorso, Jethro Tull), maar ook op de progressieve bands die nu toonaangevend zijn, zoals Opeth, Porcupine Tree, Tool, Beardfish en andere. Alhoewel Mad Fellaz zijn wortels dus heeft in de progressieve rock, verkent de band graag andere stijlen, zoals rock, blues, fusion, jazz, classical, metal, latin en tribal. Dit alles met het doel om originele muziek te maken met een ‘strong personality’.

Nieuw album: Road To Planet Circus
Tot nu toe heeft de band drie albums uitgebracht: ‘Mad Fellaz’ (2013), ‘Mad Fellaz II’ (2016) en ‘Mad Fellaz III’ (2019). Bij de afsluiting van het concert in 2019 werd reeds aangekondigd dat het vierde album in de maak was en dat de band graag weer naar Alphen wilde komen om dat met ons te delen. Door corona heeft het allemaal wat langer geduurd, maar het nieuwe album ‘Road To Planet Circus’ – met veel groove en jazzy invloeden – is nu zo goed als gereed en zal begin 2022 verschijnen; en dus is het ook tijd voor het tweede optreden van Mad Fellaz in Alphen. Feest voor alle liefhebbers, maar ook een mooie herkansing voor degenen die het eerste concert hebben gemist.

Prijs
Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.

NB: Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen kan het zijn dat toegang alleen mogelijk is op vertoon van een corona-bewijs (vaccinatie, geldige coronatest of immuniteit door Covid) in combinatie met een ID.