Mijlpalen

Na de zeer succesvolle (en uitverkochte) ‘World Of Wonder’ shows kwam Mayra Orchestra op 11 november 2017 terug naar het Parkvilla Theater met een nieuwe avondvullende show, geheel in het teken van het nieuwe album ‘Oracle’.

 

 

Ook in deze show nam Mayra Orchestra haar toeschouwers weer mee naar een droomwereld waarin niets is wat het lijkt. Het (in grote getale aanwezige) publiek genoot met volle teugen van de prachtige show met pakkende songs en gevarieerde arrangementen die vol passie werden gespeeld.

Magische muziek
Mayra Orchestra is het symfonische en filmische poporkest dat is opgericht door songwriter Maartje Dekker. Een bont gezelschap met strijkers en blazers, dat tijdens hun theatrale live-show gebruikmaakt van grote videoprojecties, kostuums, zelfgemaakte instrumenten en
circusacts.

 

 

Hun debuutalbum ‘World Of Wonder’ (2013), waarop de band samenwerkte met Grammy Award winnares Darcy Proper (R.E.M., Metropole Orkest, Porcupine Tree, Billie Holiday) werd enthousiast ontvangen en omschreven als ‘magisch, uniek, betoverend…’ en ‘een wonderbaarlijke prestatie’. De langverwachte opvolger ‘Oracle’ verscheen in maart 2017 bij Butler Records. Ook dit (zeer enthousiast ontvangen) album laat weer de magie horen die de muziek van Mayra Orchestra zo uitzonderlijk maakt. Voor de presentatie van ‘Oracle’ werden al enkele live-optredens verzorgd, maar iedereen keek toch vooral uit naar dit
theaterconcert, waarin het ‘magische’ van Mayra Orchestra pas volledig tot zijn recht komt.

Indrukwekkende show
De show werd geopend met de schaars verlichte ‘stille’ entree van enkele magische creaties en de bandleden, waarmee het publiek meteen in de sfeer van de avond werd gebracht. Daarbij werd ook de bijzondere jurk geshowd, die Maartje voor de hoes van ‘Oracle’ heeft gemaakt. In een nieuwe, zwarte creatie met fraaie hoofdtooi speelde Maartje met haar orkest in twee sets van in totaal meer dan twee uur vrijwel alle songs van haar twee albums. Het was een indrukwekkende show, verrijkt met stijlvolle acrobatiek en een vuurdans.

 

 

Het concert werd afgesloten met de single ‘Face In The Water’, waarmee Mayra Orchestra landelijk hoopt door te breken. Dat zou mooi en verdiend zijn! Te hopen valt dat Mayra Orchestra ook dan nog in het Parkvilla Theater past. Maar voorlopig koestert het enthousiaste publiek deze bijzondere belevenis en wachten we op de film die van dit concert zal worden gemaakt.