Mijlpalen

Met het concert van ‘Mr. Punch plays Marillion’ startte Serious Music Alphen zaterdag 6 oktober een serie van drie concerten in de maand oktober.

Mr. Punch is een Italiaanse tribute band met uitstekende muzikanten die bekend staat als een van de beste tributes van de alom bekende neo progrock-band Marillion. Deze band, die beroemd werd in de periode 1984-1988 met de wereldhit ‘Kayleigh’, maar vooral ook door leadzanger en blikvanger Fish, bestaat nog steeds en trekt wereldwijd ook nog steeds volle zalen. Helaas speelt het nieuwe Marillion het oudere werk niet of nauwelijks meer, maar gelukkig zijn er bands als Mr. Punch die deze leemte opvullen.

 

 

Energiek en zeer overtuigend
De band startte in 2015 en maakte al eerder veel indruk in Nederland met hun ‘Fugazi’ show in 2016. Nu waren ze (exclusief) terug voor een avondvullende show waarin de gouden albums ‘Script For A Jester’s Tear’ (1983) en ‘Misplaced Childhood’ (1984) centraal stonden. Vooraf werd gesteld dat dit een unieke kans was om de sfeer van de oorspronkelijke Marillion nog een keer echt (live) te ervaren en dat bleek zeer terecht te zijn. In een wervelende podiumpresentatie van bijna 2,5 uur werd het publiek getrakteerd op een zeer energieke show van hoog niveau, vooral ook door zanger Alessandro Corvaglia die met zijn stemgeluid, dynamiek en expressie wel heel dicht in de buurt van de onvergetelijke Fish kwam. Maar ook de band was zeer overtuigend, met de frêle, maar heel krachtig spelende gitariste Marcella Arganese, met Guglielmo Mariotti (bass) en Roberto Leoni (drums), beiden ex-leden van de bekende Genesis-tribute band the Watch, en met de nieuwe, vaardige toetsenman Daniele Fuligni.

 

 

Echte volhouders
Het eerste deel bestond uit songs van het genoemde ‘Script’ album, aangevuld met enkeke ‘b-kantjes’ van singles (‘Cinderella Search’ en ‘Three Boats Down From The Candy’). Door hun enthousiasme en onervarenheid met het spelen in het theater ‘vergat’ de band dat er na dit album een pauze zou zijn en gingen ze onverstoorbaar door met het conceptalbum ‘Misplaced Childhood’. Dit werd als één geheel gespeeld en dus moest het publiek wel meegaan in dit mooi vertolkte epos van Fish, gebaseerd op een heftige uitstap met drugs. Zo werd de eerste set (met ruim 100 minuten) wel een hele zit, maar dat nam ieder graag voor lief. ‘Marillion-publiek staat bekend als echte volhouders’, zo grapte Alessandro aan het begin van de (kortere) tweede set, met nummers van het album ‘Fugazi’. Het flink opgezweepte publiek bedankte de band met een daverend applaus en was na afloop unaniem positief over dit indrukwekkende concert. Mr. Punch toert nog even verder met deze show, maar heeft beloofd terug te zullen komen met een nieuw programma.