Mijlpalen

Op 18 maart 2016 traden in een goed gevuld Parkvilla Theater twee zeer verschillende bands op: Nice Beaver en Harvest.

Nice Beaver
De Nederlandse formatie Nice Beaver opende de avond. Deze band maakte al drie albums. Hun optreden stond in het teken van het zeer recentelijk uitgebrachte album ‘The Time It Takes’, een conceptalbum over de fouten die de mens blijft maken.

 

 

Het album heeft indruk gemaakt en is een van de genomineerden voor de award voor beste progalbum in 2015 door het vakblad iO Pages. Volgens de recensies bruist het album van de energie en behoort Nice Beaver inmiddels tot de top van de Nederlandse progrock.

 

 

De band maakte dit zeker waar met een energiek optreden en een grote variatie aan stijlen en ritmes. Een bijzonder compliment voor de nieuwe, debuterende drummer Matty de Wijs, die speelde alsof hij al jaren bij de band zit.

 

 

Harvest
Na de pauze was het tijd voor Harvest, een Catalaans-Nederlandse band met muzikanten die de passie voor rock (progressief en indie) delen. Het resultaat is een unieke, geheel eigen sound, die zich het best laat omschrijven als symfonische poprock in de geest van de wereldberoemde band Marillion. Het verhaal van de band begint in 2008 toen de drie originele bandleden Monique van der Kolk, Jordi Amela en Jordi Prats een muzikaal project startten. Met de toetreding van Roger
Vilageliu en Alex Ojea In november 2008 werd Harvest geboren. De band maakte drie albums en speelde in het voorprogramma van Marillion.

 

 

In het optreden stond het in 2014 verschenen album ‘Nothern Wind’ centraal. Dit album wordt als hun beste werk beschouwd; de vakpers spreekt over ‘sterke melodieën, complexe songs met heerlijke instrumentale passages’ en ‘gelaagdheid waardoor het album bij elke luisterbeurt groeit’.

 

 

Het optreden van Harvest was hartverwarmend. De band speelde gepassioneerd en wist de zaal te betoveren met hun unieke sound, waarin de instrumenten samensmolten met de heel bijzondere zang van Monique. Harvest liet zien en horen dat ze alle ingrediënten hebben voor een indrukwekkende muziekervaring, die juist in het Parkvilla Theater volop tot zijn recht kwam. Al met al weer een zeer geslaagde avond!

Zie ook Persberichten voor de recensie van Progwereld.