Evenementen

Op vrijdagavond 30 september 2022 verwelkomt Serious Music Alphen de Italiaanse band Nosound in Parkvilla. Eerder geplande concerten konden niet doorgaan vanwege coronamaatregelen; gelukkig kon er een nieuwe datum worden gevonden voor het concert van deze bijzondere band.

Nosound begon in 2005 als een soloproject van multi-instrumentalist Giancarlo Erra, maar ontwikkelde zich al snel tot een volwaardige band. De band heeft een unieke, sfeervolle en melancholieke sound met invloeden van de psychedelia, ambient, soundtracks, contemporary alternative and post-rock. De muziek van de band is evocatief en intens, met zowel klassieke als elektronische instrumenten, en varieert qua stijl van Pink Floyd tot Brian Eno en van Radiohead tot Sigur Ros.

Hallucinerende auditieve trip
Sinds Nosound in 2008 tekende voor het label Kscope, is de belangstelling voor de band snel gegroeid. Inmiddels zijn er zes prachtige albums verschenen. Het laatste werk, ‘Allow Yourself’, dateert uit 2018. Rockportaal.nl over dit album: ‘het album kan [je] beleven als een bijna hallucinerende auditieve trip waarbij invloeden vanuit de psychedelica, ambient en alternatieve genres versmolten worden in het geheel. Over de hele linie zou je het album mogen omschrijven als een uitstekend geslaagde symbiose van Radiohead, Saybia en Anathema.’

Dynamische show
In 2019 werd er met een nieuwe ritmesectie gewerkt aan een nieuwe show met nog meer dynamiek voor de live-optredens. Dit leverde een nieuw live-album op: in november 2021 verscheen ‘This Night (Live in Veruno)’. Nosound heeft vooral in Nederland (onder de progrock-liefhebbers) een trouwe schare fans opgebouwd, die de melancholieke stijl van de band zeer weet de waarderen, als rustgevend alternatief voor het energieke en steviger deel van de muziekcollectie.

Kom ook in hogere sferen met deze bijzondere band! Daarvoor is eigenlijk geen betere plek denkbaar dan het sfeervolle Parkvilla.

Prijs
Kaarten bij online reservering € 15,00. Aan de kassa: € 20,00.