Mijlpalen

  • 14
    sep
    2018
    Alphen aan den Rijn, Nederland
    Parkvilla Theater

Op vrijdag 14 september 2018 trapte Serious Music Alphen het (alweer) negende seizoen af met een spetterend optreden van de formatie Progtributes, dé Nederlandse progressieve rock tribute band onder leiding van (toetsenist) Ebert Zwart.

Zwart was eerder met veel succes te gast bij Serious Music met tributes van Supertrap, Peter Gabriel en Yesshows. Progtributes is een samenwerkingsverband van twee bands van Ebert: Yesshows en Genesis Project.

 

 

Het publiek werd door de sterke, met veel passie en plezier spelende band meegenomen in de hoogtijdagen van de symfonische rock van de jaren zeventig. De avondvullende show bestond uit vier delen: Peter Gabriel, Genesis en Yes en een blok met ‘klassiekers’ van UK, Camel, Focus, Earth & Fire, Procol Harum, King Crimson en Rush. De avond werd afgesloten met twee nummers van Pink Floyd (Time en The Great Gig In The Sky).

 

 

Het was een feest van herkenning, waarbij het gevoel ontstond alsof je een avond lang ongestoord platen uit je platenkast aan het draaien bent en daarbij de tijd helemaal vergeet. Na ruim 2,5 uur ontwaakte het publiek uit deze symfonische droom en werd er nog wel even nagepraat over de unieke bands en songs uit de jaren zeventig. Al met al een prachtige opening van een nieuw seizoen progressieve rock bij Serious Music Alphen.