Mijlpalen

Na het zeer geslaagde eerste theaterconcert in het Parkvilla Theater in 2015 was de legendarische Britse band Wisbone Ash op 4 februari 2017 terug in Alphen aan den Rijn voor een concert in het kader van hun ‘The Tough and Tender Tour 2017’.

 

 

Wishbone Ash speelt tijdens deze Europese tour ongeveer 28 concerten, waarvan maar twee in Nederland. Serious Music Alphen is er trots op dat de band (wederom) voor Alphen aan den Rijn heeft gekozen als exclusieve locatie voor ‘boven de rivieren’. Dat het een exclusief concert betrof, was goed te merken: de belangstelling was groot, de (zo goed als uitverkochte) zaal was gevuld met enthousiaste fans uit alle windstreken.

 

 

Springlevend
Wishbone Ash werd opgericht in 1969 en ontwikkelde zich al snel tot pionier in het gebruik van de ‘twin lead’ gitaren. De band bestaat momenteel uit oprichter en frontman Andy Powell, Bob Skeat, Muddy Manninen en Joe Crabtree. Dat Wishbone Ash na 47 jaar nog steeds springlevend is, bewees de band wel met dit optreden. De mannen speelde twee royale sets, waarin in een mooi collectie songs hun uitgebreide oeuvre aan bod kwam.

 

 

Uiteraard werd flink uitgepakt met materiaal van ‘Argus’, het album waarmee Wishbone Ash in 1972 wereldwijd doorbrak. ‘Argus’ wordt beschouwd als een van de beste classic rock albums aller tijden. Het publiek kon volop genieten van klassiekers als ‘The King Will Come’, ‘Warrior’, ‘Throw Down The Sword’ en ‘Blowin’ Free’. Maar ook het recentere materiaal kwam goed uit de verf, waaronder de songs ‘Take It Back’ en ‘Way Down South’ van hun laatste studioalbum ‘Blue Horizon’ uit 2014. De band sloot af met een toegift, het epische ‘Phoenix’ van hun debuutalbum uit 1970, volgens velen hét hoogtepunt van de avond.

 

 

One-man band
In het voorprogramma speelde de Canadees Steve Hill. Hij liet zien en horen wat hij als meestergitarist allemaal in huis heeft en wist zich zelf daarbij ook nog te begeleiden met andere instrumenten. Deze ‘one-man band’ maakte zeker indruk met zijn korte, explosieve optreden.

 

 

Steve Hill en Wishbone Ash hebben het achtste jaar van Serious Music Alphen op prachtige wijze geopend… we zijn klaar voor de volgende concerten!