Mijlpalen

Op vrijdag 17 juni 2016 trad Roland van der Horst op bij Serious Music Alphen met zijn voorstelling ‘Life in strings’. Dit keer geen energieke progrock, maar een ingetogen muzikale avond waarin de (akoestische) gitaarmuziek centraal stond.

Roland is bekend als gitarist/zanger in Mangrove, de progrock-band met een groot instrumentarium en ‘stevig’ geluid . Maar met ‘Life In Strings’ gooit Roland het over een heel andere boeg en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn publiek. De muziek van Harry Sacksioni heeft hem de liefde voor de akoestische gitaar gebracht. Het aandeel van diens composities in de show was dan ook groot. Daarnaast speelde Roland stukken van Steve Howe, Jan Akkerman en Tommy Emmanuel. Ook bracht hij een aantal eigen composities ten gehore.

 

 

Magisch
Roland liet op zijn zeven gitaren horen hoe mooi en gevarieerd de gitaar kan klinken: klein en sfeervol, blues, flamenco en zelfs (prog)- rock. Na de pauze was het tijd voor Harry Sacksioni’s  meesterwerk ‘Vensters’, dat samen met fluitiste Hannie Ubachs en toetsenman Chris Jonker werd gespeeld. Was Roland op zijn gitaren al ‘magistraal’, dit trio zorgde voor een ‘magisch’ half uur. Een absoluut hoogtepunt, zo was de mening van velen na de voorstelling. Het concert werd na ruim twee uur swingend afgesloten met Sacksioni’s ‘Hagelslag’.

 

 

Deze indrukwekkende voorstelling vormde de afsluiting van het
theaterseizoen 2015-2016 van Serious Music Alphen. Na de zomer (op 23 september) komen Roland (en Chris) terug naar het Parkvilla Theater, want dan staan zij op het podium tijdens het zevende Serious Music Event met hun progrock-formatie Mangrove. Een mooie kans om Roland in een heel andere rol (als zanger/gitarist) te zien en te horen!