Mijlpalen

Na het zeer geslaagde tweede Serious Music Event van 28 september 2012 presenteerde Serious Music Café Alphen op 22 november de symfonische rockband Silhouette, wederom in het Parkvilla Theater.

Silhouette is een semi-professionele, vierkoppige band uit Utrecht die progressieve rock speelt en zich laat inspireren door de muziek van Marillion, Genesis en IQ. De band heeft tot nu toe drie cd’s gemaakt: ‘A-Maze’ (2006, in eigen beheer), het conceptalbum ‘Moods’ (2009) en het recentelijk verschenen ‘Across The Rubicon’ (2012). Met dit album, dat twee keer op nummer 1 (!) van de ‘Wereldse 10’ van Progwereld heeft gestaan, lijkt de band de definitieve doorbraak te gaan maken. Uit de vakpers: ‘Liefhebbers van weelderig toetsenwerk, uitgevoerd in meerdere lagen met veel tempowisselingen en solo’s, doorspekt met lekker gitaarwerk en warme zang, kunnen eigenlijk niet om ‘Across The Rubicon’ heen.’ Deze cd wordt inmiddels landelijk gedistribueerd en de band gaat in 2013 een grote tournee maken om het album te promoten.

 

2012-11-22 Silhouette

 

Loepzuiver
Voorafgaande aan deze tournee sloot Silhouette eerst het jaar 2012 af in Alphen aan den Rijn. Omdat de muziek van de band de nodige eisen aan het geluid stelde en er veel publiek (ook van buiten de regio) werd verwacht, week het Serious Music Café dit keer uit naar het Parkvilla Theater. Dat bleek een verstandige keus: de band kwam in de grote zaal van het theater volledig tot zijn recht. Het was een geïnspireerd concert met prachtige songs en een loepzuiver geluid!