Mijlpalen

Op zondagmiddag 3 december 2017 stond het Parkvilla Theater in het teken van het naderende kerstfeest. Serious Music Alphen verzorgde die middag een bijzonder kerstconcert met het gospelkoor Sound of Celebration, de singer/songwriter (en dirigent) Tim Hermsen en vocaliste Danielle Schaap.

Ondersteund door een speciaal voor deze middag samengestelde band verzorgden zij een gevarieerd concert in een volledig uitverkocht Parkvilla Theater. In verschillende samenstellingen brachten zij niet alleen de beste gospelklassiekers en bekende kerstliederen, maar ook eigen composities ten gehore. De blijde kerstboodschap stond daarbij centraal.

Sound Of Celebration
Het Alphense gospelkoor Sound of Celebration bestaat al meer dan 25 jaar. Het koor treedt vaak op in kerkdiensten en soms in grotere zalen voor speciale projecten, zoals het ‘black gospel concert’ met Martin Adu (in 2013 en 2014), de kerstconcerten met Ralf van Manen en Men4-Christ (2015) en het jubileumconcert in 2016. Het koor heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld onder leiding van de nieuwe dirigent Tim Hermsen.

 

 

Tim Hermsen
Tim (Leiderdorp) is een rasmuzikant. Hij heeft zijn werk gemaakt van het schrijven en arrangeren van nieuwe en bestaande nummers en heeft twee cd’s uitgebracht: ‘Beneath Your Crown’ en ‘You Are My All’. Deze albums bevatten eigen en bewerkte songs over blijdschap, dankbaarheid, verdriet en hoop. Het zijn songs waarin constant de onvoorwaardelijke liefde van God tijdens al deze momenten doorklinkt. De afgelopen jaren ging Tim ook aan de slag als dirigent en pianist bij verschillende koren, waaronder Sound of Celebration.

 

 

Danielle Schaap
Zangeres Danielle Schaap is al van jongs af aan bezig met muziek: blokfluit-, dwarsfluit- en pianolessen, een tijd conservatorium, zingen in jongerenkoren, een aantal jaren toeren met The Continentals en het begeleiden en coördineren van diverse koren en muziekteams. Als solozangeres bracht ze inmiddels twee cd’s met eigen songs uit: ‘Be Loved’ (2012) en ‘Luister’ (2016).

 

 

Krachtig en indrukwekkend
Het concert werd met ‘Glory to God’ krachtig geopend door het koor, met Danielle Schaap als soliste. Daarna bracht het koor een mooie serie liederen, waaronder de bekende popsong ‘Mary, Did You Know?’ en ‘Hope Has Hands’, met Bart Schutte in een mooie solopartij. Dit werd gevolgd door een solo-optreden van Danielle Schaap.

 

 

Na de pauze was er eerst weer tijd voor het koor, met dit keer een solobijdrage van Miriam Hermsen in ‘Rose Of Bethlehem’. Daarna liet Tim in een serie klassieke kerstliederen horen dat ook hij over mooie vocalen beschikt. De slotakkoorden waren voor het koor, samen met Daniëlle, met eerst de mooie song ‘Zegen’ (van het tweede album van Daniëlle) en daarna het indrukwekkende ‘Noël’.

Met een daverend applaus voor het koor, de band, het geluid en de organisatie werd deze speciale middag afgesloten, waarin – zo vroeg in december nog – de boodschap van kerst al heel voelbaar werd.