Mijlpalen

Op vrijdag 7 april 2017 speelden de twee Nederlandse progrock-bands The Aurora Project en Golden Caves bij Serious Music Alphen. Bij beide bands nam het nieuwste album een centrale plaats in tijdens het concert.

De avond startte met het voorprogramma van Golden Caves. Deze band wordt gezien als een voorbeeld van de ‘nieuwe generatie’ progressieve rockbands. Alle leden hebben gestudeerd aan de Codarts Hogeschool voor kunstvakonderwijs in Rotterdam. Het thema natuur loopt als een rode draad door de muziek van Golden Caves.
Hun debuutalbum ‘Bring Me To The Water’ (2016) krijgt terecht zeer positieve recensies. De band liet in het optreden van een uur horen dat ze ook live kunnen boeien. Het nieuwe album werd met veel passie gespeeld. Een hoofdrol was er voor leadzangeres Romy Ouwerkerk, begenadigd met een zuivere stem en een groot bereik. Maar ook de overige muzikanten bleken over de nodige kwaliteiten te beschikken. Voor velen een verrassende kennismaking met deze talentvolle band, waarvan we nog veel meer gaan horen.

 

 

The Aurora Project
Na de pauze was het tijd voor het hoofdmaal: The Aurora Project. Deze band uit Katwijk werd in 1998 opgericht. De muzikanten delen een passie voor progressive rock & sympho in de stijl van Rush, Dream
Theater, Arena en Pallas – maar ook meer duistere metalbands als The Mortal en My Dying Bride. The Aurora Project  heeft naam gemaakt met haar prachtige conceptalbums. Hun album ‘Selling The Aggression’ (2013) kreeg wereldwijd lovende reviews en werd uitgeroepen tot ‘Album van het jaar 2013’ door Sympho Shop Radio. The Aurora Project was (in 2013) al twee keer eerder te gast bij Serious Music om dit bijzondere album te laten horen.

 

 

iO Pages Progrock Award
De band werd in 2014 geconfronteerd met het plotselinge overlijden van gitarist en tekstschrijver Marc Vooijs. De bandleden hebben een jaar reces gehouden en hebben uiteindelijk besloten om (zonder vervanging van Marc) door te gaan. In december 2016 werd het vierde conceptalbum ‘World Of Grey’ gereleased. Deze zeer goed ontvangen én verkochte cd werd voorjaar 2017 door lezers van het toonaangevende progrock-magazine iO Pages gekozen tot beste Nederlandse album van het jaar en won daarmee de iO Pages Progrock Award 2016.

 

 

Raffinement
De band was zeer gemotiveerd om het nieuwe album te laten horen in het bijzondere Parkvilla Theater. Het werd een zeer geslaagd optreden. De zeer solide spelende band bracht het publiek snel in vervoering, mede omdat ze hun (nieuwe) werk met veel raffinement wisten te brengen. Fraai intermezzo was het semi-akoestisch gespeelde Nederlandstalige nummer ‘Alles is Een’ (met een virtueel kampvuur op het scherm). Het publiek ging helemaal los tijdens de ruim anderhalf uur durende show. Iedereen was blij dat The Aurora Project er (weer) is; we hopen ze nog vaak te mogen begroeten in ons Parkvilla Theater.