Wie zijn wij?

In 2010 namen de Alphenaren Lenne Huisman en Hans van Oosten het initiatief voor het ‘Serious Music (Café) Alphen’. Dit is uitgegroeid tot een stichting die tien tot twaalf professionele progrock-concerten met binnenlandse én buitenlandse bands organiseert in Parkvilla Theater. Serious Music Alphen behoort tot de toonaangevende podia voor dit genre in Nederland.

1625590_726027400781355_939904636_n

Hans en Lenne wilden graag meer aandacht voor de (progressieve) rockmuziek krijgen en in contact komen met liefhebbers in Alphen en omstreken. In het café van het Kasteel, en later café Under The Bridge, werden cd’s en dvd’s op het gebied van (met name) progressieve rock gedraaid met vrienden en liefhebbers van dit genre.
Al snel werden ook muzikanten uitgenodigd. Dit zorgde voor meer publiciteit en publiek; daarom werd de concertagenda uitgebreid. Toen ook de grotere bands interesse toonden om te spelen bij Serious Music Alphen, werd samenwerking met het Parkvilla Theater gezocht. Dit resulteerde in het eerste Serious Music Event in 2011.

Dit bleek het begin van een succesvolle samenwerking met Parkvilla Theater. Er zijn in tien jaar tijd al vele concerten georganiseerd, met inmiddels ook buitenlandse en professionele bands. Gezien de groei zijn de activiteiten van Serious Music Alphen in 2013 ondergebracht in een stichting. Met steun van Parkvilla Theater, de Gemeente Alphen aan den Rijn, Eventco (geluid en licht), vrijwilligers en een trouwe groep donateurs (‘vrienden’) is Serious Music Alphen in staat om bijzondere muziekevenementen in Alphen en omstreken te organiseren.