Mijlpalen

Het laatste Serious Music Café van dit jaar, op 22 december 2011, stond in het teken van de ‘female singers’. Elsa Bekman gaf een eigenzinnig optreden.

Er was deze avond veel aandacht voor vrouwelijke singer/songwriters en vrouwen als boegbeelden in de rockmuziek. Elsa Bekman is hard op weg zo’n boegbeeld te worden. Zij werd geboren in 1991 en groeide op met Keltische muziek, klassieke muziek en rock ’n roll. Haar grote inspiratiebronnen zijn momenteel Norah Jones, Tori Amos en Beth Hart.

 

2011-12-22 Elsa Bekman

 

Eigenzinnig
Maar Elsa is niet makkelijk in een bepaald hoekje te plaatsen; mensen noemen haar muziek vaak ‘eigenzinnig’. Ze schreef haar eerste nummer met zang en piano toen ze twaalf was en trad daar diezelfde avond nog mee op in een kroeg. Sindsdien is muziek maken haar passie en beroep. Afgelopen zomer won Elsa de singer/songwriter-competitie tijdens de Hoornse Stadsfeesten en trad ze op het grote podium op. Ook was ze live in de uitzending te gast als artiest bij RTV-Noord Holland en trad ze op bij Pop@Park in Hoorn. In 2010 is ze begonnen aan de opleiding aan het conservatorium van Haarlem.