Mijlpalen

Het project ‘1000 Wishes’ van PBII kreeg in 2013 veel aandacht. Wie door omstandigheden niet in staat was dit uitermate mooie project te aanschouwen, kreeg op 17 oktober 2014 alsnog de kans dit te doen. Op initiatief van KiKa en Serious Music Alphen was de voorstelling in het Parkvilla Theater die avond voor iedereen gratis toegankelijk; dit om via vrijwillige bijdragen van de bezoekers de opbrengsten voor KiKa zo groot mogelijk te maken.

Het doel van ‘1000 Wishes’ is om geld in te zamelen voor KiKa en het onderwerp meer bespreekbaar te maken. Het project vindt plaats met volledige instemming van KiKa. De grote voorstellingen in 2013, eerst in het Amsterdam Convention Factory en daarna driemaal in een uitverkochte Rijswijkse schouwburg, vonden plaats met acteurs, Het Hofstads Jeugdorkest en de band PBII, die de muziek en tekst voor dit prachtige project heeft geschreven en het geheel heeft geïnitieerd. De voorstellingen in Amsterdam en Rijswijk trokken enkele duizenden bezoekers. Dit overdonderde de acteurs, het orkest en de band PBII. Na afloop van de voorstelling werden ze minutenlang getrakteerd op een ovationeel applaus. Er werd gelachen, meegeleefd en emotioneel gehuild bij de voorstelling die aangreep en boeide.

Kinderkanker
Bij Serious Music Alphen in het Parkvilla Theater speelde PBII het project ‘1000 Wishes’ in de band-only versie, dus zonder acteurs en orkest, maar wel met virtuele en virtuoze ondersteuning van Het Hofstads Jeugdorkest. De voorstelling nam het publiek mee in het verhaal van de zeven jaar oude Eric. Eric leidt een vrolijk leven, als ieder gezond kind, tot het moment dat alles anders wordt. Hij word getroffen door kinderkanker en dat zet zijn leven en dat van zijn directe omgeving danig op z’n kop. Muziek, tekst en beeld brengen zijn strijd, zijn emoties, zijn vriendschap met een lotgenoot en het zeer moeilijke verwerkingsproces van zijn ouders op ontroerende wijze in beeld. Zijn opa uit Australië geeft Eric middels een heroïsch verhaal de kracht om de strijd met deze vreselijke ziekte aan te gaan. Hij komt in een situatie terecht waarin realiteit en fictie naadloos in elkaar overlopen en soms zelfs niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.

Meeslepend en emotioneel
In het voorprogramma trad Backsound op, de akoestische coverband van Roland van de Horst (zanger/gitarist van Mangrove). De nummers die zij ten gehore brachten sloten perfect aan bij het thema van de avond. De bezoekers kunnen dan ook terugkijken op een verrassend emotionele en meeslepende concertavond die ongetwijfeld nog dagenlang in hun hoofd heeft nageklonken.

1000 euro voor 1000 Wishes
Het uiteindelijke doel van de voorstelling was natuurlijk het ophalen van zoveel mogelijk geld ter ondersteuning van de strijd tegen kinderkanker. En er is volop gedoneerd: samen met de verkoop van cd’s, dvd’s en boeken konden we aan het einde van de avond 1000 euro netto in contanten aanbieden/meegeven voor KiKa. Met dank aan het vrijgevige publiek!