Mijlpalen

Op 20 juni 2014 organiseerde Serious Music Alphen in jongerencentrum MAX een concertavond met drie jonge Alphense rockbands: Purple Plain, The Timers en No Progress.

Na het sluiten van het Kasteel werd het moeilijk voor lokale bands om in Alphen een geschikt podium te vinden. Serious Music, bekend van hun concerten met progressieve rockbands in het Parkvilla Theater, wilde  verandering brengen in deze situatie. Ze zochten contact met MAX en PopPlatform Alphen en daaruit ontstond het plan voor deze unieke avond.

Purple Plain
De band Purple Plain, met als zanger Niek Oosterlee – die begin 2014 nog meedeed met de singer/songwriter award van Serious Music – speelde rockcovers in een geheel eigen jasje. Ze zoeken hun repertoire naar eigen zeggen in ‘de schoonheid van de pop/rock’; daarmee was Purple Plain de perfecte band om de avond te openen.

 

2014-06-20 Purple Plain

 

The Timers
Daarna volgden The Timers. Met invloeden van de jaren vijftig tot negentig hebben The Timers een repertoire met een geheel eigen sound opgebouwd. Als inspiratiebronnen noemen zij bands als The Doors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Black Sabbath en dat was goed te horen: hun optreden deed de oude tijden weer helemaal herleven. The Timers lieten zien én horen dat oude muziek nog heel goed als inspiratie kan dienen voor een nieuwe generatie.

 

2014-06-20 The Timers

 

No Progress
No Progress is een punkrock-band die is begonnen in 2013 en vooral eigen nummers speelt. Wat muziek betreft proberen ze zich niet blind te staren op één bepaald genre; invloeden uit rock, punk en grunge waren terug te horen in de nummers die steeds met een flinke dosis energie gebracht werden. Daarmee zorgde de band voor een spetterend einde van deze bijzondere avond.

 

2014-06-20 No Progress