Mijlpalen

Op 5 juni 2014 gaf de Australische singer/songwriter Toby Beard een gepassioneerd en energiek concert in het Parkvilla Theater in Alphen aan den Rijn.

Toby Beard trekt al een aantal jaren de wereld rond om overal voorprogramma’s te verzorgen voor internationaal erkende artiesten als Sheryl Crow, John Mellencamp, Donovan Frankenreiter en Luka Bloom. Dat deze sterren niet enkel voor haar knappe ‘looks’ vallen, moge duidelijk worden als je haar muzikale werk gaat beluisteren. Blues, rock, roots? Toby’s muziek is niet tot een enkel genre terug te brengen. Ze heeft al meerdere cd’s en dvd’s uitgebracht. Met het in San Francisco opgenomen vierde studioalbum ‘Sleeptalk’ (2010) is ze nu ook internationaal doorgebroken.

Energiek
De afgelopen zeven jaar heeft ze bijna duizend concerten gegeven en dat maakt haar de meest energieke muzikant van Australië.  Vooral live komt ze volledig tot haar recht. Ze speelt met veel passie en energie en daarbij is geen ruimte voor eentonigheid. Op de live-cd ‘Coming home’ (2012) is al te horen wat ze wat dat betreft allemaal in huis heeft.

 

2014-06-05 TobyBeard02

 

Puur genieten
Toby, afkomstig uit Perth in Australië, is vrijwel constant op tournee. Ze speelt in kleine zalen en op festivals met meer dan tienduizend toeschouwers, over de hele wereld. In 2013 trad ze met haar band op in het Parkvilla Theater en maakte toen veel indruk met haar gepassioneerde optreden. In 2014 bezocht ze Nederland weer. Serious Music Alphen was er trots op dat ze weer naar het sfeervolle Parkvilla Theater kwam voor een mooi vervolg op haar eerdere concert. Net als de eerste keer was het weer een avondje puur genieten voor liefhebbers van mooie, gepassioneerde singer/songwriter-muziek.