Mijlpalen

Op 26 september 2015 organiseerde Serious Music Alphen alweer de zesde editie van het Serious Music Event in het Alphense Parkvilla Theater. Dit jaar met twee internationale bands: Traumhaus en Franck Carducci.

Traumhaus
De Duitse band Traumhaus opende het event. Met de stevige, maar melodieuze progrock van hun drie schitterende albums wisten zij de aanwezigen zeer te boeien. De mooie composities en de bijzondere Duitse teksten van toetsenman Alexander Weyland zijn onderscheidend.
Helaas kreeg de gitarist halverwege het optreden problemen met zijn gitaarversterker, die – ondanks alle pogingen – niet meer konden worden opgelost. Maar Traumhaus legde zich niet neer bij dit ongemak en speelde professioneel door. Ondanks de ontbrekende gitaarpartijen bleef de sound van de band overeind.

 

 

 

Overtuigend spel
Tijdens de pogingen om de gitaarversterker weer aan de praat te krijgen, speelde Alexander nog enkele nummers ‘solo’, met alleen
pianobegeleiding. Zo verraste hij het publiek met ‘Jetzt Kommt Die Flut’, de Duitstalige versie van Peter Gabriel’s ‘Here Comes The Flood’, in Duitsland uitgebracht als b-kant van de single ‘Spiel Ohne Grenzen’ (ofwel ‘Games Without Frontiers’). Ondanks de technische problemen was het publiek overtuigd van de klasse van Traumhaus en vonden hun cd’s na afloop gretig aftrek.

Franck Carducci
Franck Carducci is een Franse progrock-muzikant die – met zijn band – veel indruk maakte met zijn optreden in het voorprogramma van het
vijfde Serious Music Event in september 2014. Op veler verzoek kwam hij nu terug naar Alphen aan den Rijn met zijn nieuwe show ter promotie van zijn dit jaar uitgebrachte album ‘Torn Apart’, waaraan ook Genesis-gitarist Steve Hackett heeft meegewerkt.

 

 

 

Overweldigende show
Ook Franck had een tegenslag; zijn tweede gitarist moest met een ernstige hernia achterblijven in Parijs. Dit vereiste op het laatste moment nog wat aanpassingen in de – tijdens de recente tour door Frankrijk en Engeland fijn geslepen – show. Maar Franck en zijn band hadden zich goed aangepast en maakten de hoge verwachtingen meer dan waar. Met een overweldigende muzikale show, waarin een keur aan verschillende muziekstijlen aaneengeregen werd, pakte de band het publiek helemaal in. Tegen twaalven sloot de band af met een toegift waarin zangeres Mary Reynaud – net als vorig jaar – weer de rol van de ondeugende Alice op zich nam, in Franck Carducci’s versie van ‘Alice in Wonderland’.

 

 

 

Iedereen keek na afloop met veel genoegen terug op dit event. Op naar nummer 7!